L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès dóna suport al manifest per a la recuperació de la Llei 24/2015

Aquest matí, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha estat present a les portes del Parlament de Catalunya, durant la roda de premsa de presentació del manifest per a la recuperació immediata de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica.

La llei 24/2915, nascuda de la Iniciativa Legislativa Popular d’habitatge i impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, fou aprovada per unanimitat el juliol de 2015 al Parlament de Catalunya i parcialment suspesa per part del Tribunal Constitucional, desprès que el govern de Mariano Rajoy impugnés la majoria dels articles referents a l’habitatge.

Per aquest motiu, des del Grup Promotor de la Llei s’ha traslladat, tant al govern de la Generalitat com al de l’Estat, la necessitat urgent de retirar el recurs d’inconstitucionalitat que pesa sobre ella, per tal d’acabar amb l’emergència habitacional.

L’alcalde ha elaborat un vídeo que s’ha penjat al perfil twitter de la PAH Cerdanyola-Ripollet en el qual manifesta el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès a la recuperació de la Llei 24/2015. Carles Escolà destaca que els ajuntaments conjuntament amb les entitats i els moviments socials ‘som la primera línia de batalla pels drets a l’habitatge i una vida digna’. Tot i la lluita la llei és necessària la recuperació de la llei perquè facilita ‘més instruments i més recursos’ per a solucionar les situacions d’emergència habitacional i pobresa energètica.

És per això, explica l’alcalde, que ‘exigim la retirada immediata del recurs d’inconstitucionalitat i que d’una vegada per totes es desplegui tota la llei, un instrument imprescindible per aturar i revertir l’exclusió residencial que tantes i tantes famílies han patit i encara continuen patint’.

L’alcalde Cerdanyola del Vallès convida a la ciutadania, entitats i moviments socials a sumar-se al manifest, que trobaran al web de la ILP Habitatge.

Comparteix: