L’Ajuntament, que té abandonat el ZEM Riu Sec, signa un conveni amb el Club de Tennis

El conveni de col·laboració assolit entre les parts té per objecte l’organització i el desenvolupament de diversos projectes relacionats amb la promoció, pràctica, i alta competició del tennis per a l’any 2018.

DSC01135La regidora d’Esports, Laura Benseny, i el representant de l’entitat, Juan de Dios Guijarro, han signat un conveni de col·laboració que permetrà fomentar l’activitat esportiva i competitiva del tennis, així com activitats de lleure i socials, de promoció esportiva, propostes d’integració social a través de l’esport i col·laboracions amb el servei d’esports.

Les activitats programades per l’entitat i que són objecte de l’acord són l’organització d’escoles de tennis i campionats socials. Per desenvolupar aquest projecte l’Ajuntament atorga una subvenció per un import total de tres mil cent euros (3.100,00€).

La Zona Esportiva Municipal Riu Sec continua abandonada

La regidora no ha fet públic el futur del ZEM Riu Sec, un espai destinat als esports de raqueta (tennis i pàdel), que va tenir un cost per al contribuent de 926.834,76 euros, porta més de tres anys finalitzada i abandonada sense que cap ciutadà hagi pogut fer ús de les instal·lacions.

La Zona Esportiva Riu Sec va ser un projecte del govern de Carme Carmona (PSC-ICV-EUiA) molt qüestionat per la ciutadania i pels partits de l’oposició, ja que va tenir un cost de prop d’un milió d’euros i ningú veia el projecte com una primera necessitat ni com a “servei públic”, tal com deia Daniel Mallén (ERC).

Tot va començar amb l’aprovació inicial del projecte el ple del dijous 27 de novembre de 2014, un projecte esportiu que acolliria esports de raqueta – sis pistes de tennis i quatre de pàdel – amb una inversió pública que tindria una gestió privada. En aquell moment, Marc Guillamón (ICV-EUiA), que era regidor d’esports, calculava que hi hauria uns 500 abonats anuals. Per la seva banda, Jordi Miró, que llavors era integrant d’ICV, defensava el projecte a Cerdanyola Ràdio dient que “les pistes de tennis i pàdel permeten començar a donar un ús esportiu a la zona i enllaçar el barri de La Farigola amb el centre de la ciutat”:

El projecte no va tenir una bona acollida pels grups de l’oposició però, malgrat tot, es va aprovar gràcies a l’abstenció de CiU. El més crític va ser Daniel Mallén (ERC), que va dir que “l’estimació de 500 abonats és arbitrària i feta perquè quadrin els números del projecte”, al mateix temps, criticava que ho gestionés un privat.

Les pistes continuen abandonades

Les pistes continuen sense utilitzar-se, motiu pel qual, el que era una obra nova, cada dia té un aspecte més deplorable.

Amb el canvi de Govern, aquest problema el va heretar Compromís per Cerdanyola qui, en paraules de l’ex regidora d’Esports Contxi Haro en el Consell Municipal d’Esport de principis d’octubre de 2016, “tot està pendent d’una reunió amb el Club de Tennis Cerdanyola, entitat que va guanyar l’adjudicació del contracte de gestió del ZEM Riu Sec”. Han passat dos anys i la ciutadania no sap ni l’estat de les negociacions – si existeixen – ni el futur de la Zona Esportiva.

Comparteix: