Compromís sap que Cerdanyola necessita la nova tarifació social

Des del Compromís per Cerdanyola lamenten, “una vegada més” les tàctiques electoralistes del plenari que acaben comportant el bloqueig de “polítiques reals d’esquerres”.

Al darrer ple del mes de setembre, el govern de Cerdanyola del Vallès va presentar la proposta d’ampliació de la tarifació social que augmenta els llindars de la renda que permeten accedir-hi. Per posar un exemple, en el cas d’una persona que visqui sola, fins ara se’n beneficia amb una renda anual disponible de menys de 9.561,28€ (un cop deduïda la despesa d’habitatge fins a 7.200€). La proposta del govern augmenta aquest llindar fins als 14.341,91€ (augmentant la despesa d’habitatge a deduir fins els 8.400€).

Aquesta tarifació social busca ajudar a una gran part de la població de Cerdanyola del Vallès a accedir a serveis com per exemple les escoles bressol, els centres esportius de Guiera i Xarau, l’Escola de Música Aulos o diferents cursos que es realitzen a l’Ateneu. Persones que fins ara no es podien permetre pagar el servei, amb la modificació proposada sí que podrien. D’aquesta manera es busca que tothom, independentment de la seva capacitat econòmica, faci el mateix esforç per poder accedir-hi.

El govern ja havia compartit aquesta proposta amb els grups de l’oposició durant el mes de juny mitjançant una ronda de reunions. Tot i que a aquestes reunions s’hi va poder copsar un suport majoritari, el punt sobre la tarifació social no es va portar al ple de juliol perquè diferents grups van informar al govern que volien aportar propostes de millora. Finalment, només ICV-EUiA i PDeCat van fer arribar aquestes propostes, les quals van ser incorporades en la mesura del possible.

Compromís lamenta molt profundament que les regidores i regidors de l’oposició, especialment dels que es fan dir d’esquerres, facin prevaldre un tema formal (que compta amb interpretacions molt diverses) a la necessitat d’ampliar la tarifació social. Per desgràcia, sembla el seu “modus operandi”, ja que va ser la manera d’excusar-se davant d’altres polítiques progressistes d’aquest govern com són el cas de les Ordenances Fiscals o la remunicipalització de les Escoles Bressol.

Per finalitzar, des del Compromís per Cerdanyola, demanen al govern municipal de Compromís per Cerdanyola que torni a presentar aquesta proposta de tarifació social al proper ple perquè “Cerdanyola es mereix aquestes modificacions que milloren la qualitat de vida d’una part important dels i les cerdanyolenques”.

 

Comparteix: