Cerdanyola commemora el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama

Els actes de commemoració es faran del 19 al 23 d’octubre. El divendres 19 s’il·luminarà l’Ajuntament, el dissabte 20 es durà a terme la lectura del manifest, tallers i activitats lúdiques, entre d’altres propostes. El dimarts 23 es presentarà l’entitat Oncolliga amb una xerrada al Museu d’Art de Cerdanyola.

portapapeles01Un any més, Cerdanyola del Vallès se suma a la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama i ho fa amb un programa d’activitats organitzat conjuntament per l’Ajuntament, la delegació local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Oncolliga. Col·laboren l’Escola de Dansa i Preparació Física SomnisBatúcamela, i estilistes de Bàmbola i Estudi Míriam Castillo.

L’Ajuntament il·luminat de color rosa obrirà el programa d’actes el divendres 19 d’octubre a les 20 hores. L’endemà i a la plaça de l’Abat Oliba es faran els actes centrals de la commemoració. L’AECC de Cerdanyola del Vallès organitza des de les 10 i fins a les 14h la instal·lació d’un Punt informatiu de l’entitat, la celebració d’una Rifa Solidària i la presència d’un punt d’informació sobre tractament de cabell, perruques, mocadors i micropigmentació a càrrec d’estilistes de Bàmbola i Estudi Miriam Castillo.

El Taller ‘No t’oblidis d’explorar el teu pit’, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola, completarà les activitats previstes

Paral·lelament i a partir de les 11,30 h hi haurà l’actuació de la batucada ‘Batúcamela’ per al migdia llegir el  manifest de la diada. Just després hi haurà animació de ball amb l’Escola de dansa i preparació física Somnis.

El 23 d’octubre es presentarà l’entitat Oncolliga a la nostra ciutat. Núria Casaldàliga serà l’encarregada de fer-ho. Posteriorment Mati Segura dissertarà sobre “Sexualitat i Càncer”. Tant la presentació d’Oncolliga com la xerrada tindran lloc al MAC a partir de les 18 hores.

El Dia Mundial contra el Càncer de Mama es commemora el 19 d’octubre per conscienciar a la població de la importància que té la prevenció, així com el tractament psicològic i social en cas de patir la malaltia.

La prevenció és el millor tractament ja que el càncer de mama és el més freqüent entre la població femenina. El diagnòstic precoç és vital, donat que la curació de la malaltia pot ser del100%.

Comparteix: