ERC promou que Cerdanyola entri a la Zona 1 de transport públic

Els títols de transport més usats a Cerdanyola costaran la meitat. Esquerra aprovarà l’ampliació de la Zona 1 de transport públic per diversos municipis a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

IMG_20181009_121429ERC ha promogut, com a part del govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que Cerdanyola passi a formar part de la Zona 1 en el mapa de transport públic a partir de l’1 de gener de 2019, juntament amb la resta de ciutats metropolitanes. Aquest fet comportarà una important reducció en el preu dels bitllets de transport dins dels trajectes de la primera corona, en especial els que tenen origen o destinació a la ciutat de Barcelona.

Actualment les dues estacions de RENFE de Cerdanyola (Centre i UAB) tenen més de 20.000 viatgers diaris, que juntament amb els desplaçaments diaris a les estacions de FGC de Bellaterra i de la Universitat Autònoma (més d’11.000 viatgers), i les xarxes interurbanes d’autobusos ( més de 6.000 viatgers/dia), configuren una demanda en transport públic molt important gran part de la qual es beneficiarà de les noves tarifes.

Helena Solà, que com consellera de l’Àrea Metropolitana participarà el dia 16 d’octubre en el consell metropolità que sotmetrà a aprovació inicial la futura integració tarifària, considera que “és una bona notícia que Cerdanyola formi part de la zona 1, i que s’hagi definit correctament com serà l’aportació econòmica que això suposa pel municipi. El nostre model continua sent la TMobilitat, en el qual pagues per la distància real i la freqüència que es fa ús del transport públic, però fins que aquesta s’implementi hem de donar la benvinguda a l’abaratiment del preu del transport públic. Esperem que augmenti l’ús del transport púbic i una disminució dels desplaçaments en vehicle privat, pels efectes positius que això tindrà en la salut i en la cura del medi ambient per la rebaixa d’emissions de contaminants”.

Cal tenir present que aquesta integració tarifària vindrà acompanyada amb l’aplicació del tribut metropolità que gravarà als propietaris de béns immobles. Aquesta aportació econòmica també finançarà actuacions necessàries per millorar el transport públic i aconseguir un territori metropolità més ordenat i vertebrat en matèria d’espai públic, medi ambient, mobilitat i d’infraestructures amb millores en prestacions actuals per a Cerdanyola com la deixalleria o el transport urbà.

Comparteix: