“#UABrefugi: l’Autònoma acull”, el nou lema de la FM UAB 2018

L’any 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu de no oblidar a les milions de persones que es veuen obligades a abandonar els seus països d’origen per poder salvar les seves vides. Disset anys després d’aquesta fita, la situació s’ha agreujat: segons dades de l’Agència de la ONU per als Refugiats (ACNUR), a nivell global, més de 65 milions de persones s’han vist obligades a fugir de les seves llars.

Imatge: Campus SiS UAB

Imatge: Campus SiS UAB

És per aquest motiu, i aprofitant la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que la UAB anuncia el nou lema de la Festa Major d’aquest any, que serà també la temàtica del programa d’activitats: ”#UABrefugi: l’Autònoma acull”. La vicerrectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, explica el per què del lema escollit a un vídeo publicat al Facebook de la FM UAB. Des del 2016, en el marc del conveni de col·laboració entre la UAB i la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat, la Fundació Autònoma Solidària coordina el Programa d’Acollida de persones refugiades a la UAB, que té un dispositiu d’acollida a la Vila Universitària.

El mateix 2016, l’ACNUR va llençar la campanya #ConLosRefugiados per demanar als líders mundials col·laboració davant d’aquesta situació. Des de la Unió Europea es van establir unes quotes de refugiats que els diferents països membres encara estan molt lluny d’assolir. L’última notícia d’Espanya en relació amb els refugiats és  l’arribada a la costa valenciana, el passat diumenge 17, dels més de 630 immigrants que el vaixell humanitari Aquarius va rescatar al Mar Mediterrani. 

Comparteix: