El Festival de Blues tanca l’edició del trentè aniversari amb una valoració molt positiva i una xifra d’uns 18.000 espectadors

Arreu de la ciutat, tant als bars com a l’escenari principal del Parc del Turonet, s’ha viscut un molt bon d’ambient. L’aposta pel retorn a l’anualitat de l’esdeveniment s’ha vist recompensada per un increment de públic i l’organització ja treballa de cara al festival del 2019.

edu_marcos_-_johnny_big_stone_and_the_blues_workers_amb_sweet_martaEl Festival Internacional Blues de Cerdanyola va tancar ahir al migdia la seva vint-ivuitena edició i el seu trentè aniversari amb un balanç molt positiu. En total s’han programat una setantena d’activitats i una cinquantena de concerts durant deu dies i tota la ciutat a vibrat a ritme de Blues en totes les seves vessants. L’Ajuntament de Cerdanyola amb la comissió organitzadora, formada per persones vinculades amb els trenta anys d’història del certamen, en fan una valoració molt positiva i destaquen la gran implicació de la ciutat i el bon ambient que s’ha viscut aquests dies arreu del municipi. També s’ha de remarcar l’energia positiva que han demostrat els artistes i el seu compromís amb el certamen que s’ha notat tant dins com fora dels escenaris.

En total es calcula que hi han passat pel festival uns 18.000 espectadors. La gran afluència de públic s’ha notat des d’un primer moment. Ja a la inauguració del passat 28 de setembre, el Museu d’Art Can Domènech va quedar petit per acollir el duel pianístic entre Mike Sánchez i Lluís Coloma. Durant tot el primer cap de setmana es va notar un increment de persones vingudes de fora de la ciutat que van aprofitar el Festival Internacional Blues de Cerdanyola per passejar i gaudir del bon ambient que es respirava a carrers, places i establiments de la ciutat. Aquest volum de vehicles i de gent vinguda de fora també s’ha mantingut aquest segon cap de setmana.

Els bars, peça indispensable

La complicitat entre els bars de la ciutat i l’organització és fonamental per bastir la programació artística. Des de l’organització es valora molt positivament la implicació del establiments i l’alt nivell artístic que han proposat i que s’ha vist recompensat per una gran afluència de públic a tots els concerts programats. Però no només són els bars els que s’impliquen a la ciutat: escoles de música (l’Escola Municipal de Música Aulos i Cromàtic), la Biblioteca, luthiers, llibreries i entitats han viscut el festival de manera intensa, quelcom que ha fet que el blues es respiri arreu i el bon clima s’hagi fet palès durant els deu dies de festival. Un cop més es fa evident que la música en directe és un dels trets identitaris de Cerdanyola.

Encert de format

Des de l’organització també es valora molt positivament el format proposat, amb la incorporació d’un gran concert el divendres del segon cap de setmana al vespre, ja a l’escenari principal del Parc del Turonet. El retorn de Sol Lagarto, la guitarra de Susan Santos i la descoberta de The Soul Jacket van fer les delícies del públic que va omplir el Parc del Turonet el divendres a la nit.

Diversitats d’estils per la Nit Gran del Festival

La Nit Gran del Festival d’ahir dissabte va omplir el Parc del Turonet de gom a gom. Per l’escenari principal es van veure desfilar una gran diversitat d’estils que va convertir la nit en un in crescendo que es va contagiar a l’ambient progressivament i que va encaixar d’allò més entre el assistents. La grata sorpresa lisèrgica de Howlin’Dogs, el ritme que va fer ballar al públic de Mike Vernon & The Mighty Combo, l’espontaneïtat i frescor de Watermelon Slim i l’energia de Shirley Davis & The Silverbacks van ser les notes dominants d’ahir a la nit.

Les dones, protagonistes dins i fora de l’escenari

Shirley Davis va reivindicar les dones al seu concert d’ahir al vespre, i va fer-ne pujar a una vintena a ballar dalt de l’escenari. A més, va interpretar un parell de temes entre el públic i va reivindicar el poder de les dones a la societat. Diumenge, s’ha tancat amb protagonisme femení. Les portenyes Miau Trío han posat el punt i final a la seva gira europea al Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Johnny Big Stone & The Blues Workers han comptat amb l’energia de Sweet Marta per mostrar l’ampli repertori de subgèneres del blues i Ster Wax & Boogie, han tancat aquesta edició a tot ritme. Una edició que ja des del cartell, obra d’Olga Molina, ha posat les dones al centre del festival. L’organització ja ha pres apunts per a la propera edició i ha recollit les opinions de públic i artistes, i ja treballa en la programació artística per 2019 assegurant que tenen en ment tantes propostes com per poder muntar 3 o 4 festivals més.

Comparteix: