Gimcana per a promocionar els Camins Escolars

Els camins escolars a les escoles Serraperera, Xarau i La Sínia  i l’Institut Jaume Mimó són uns referents per a seguritzar l’anada i tornada a les escoles i institut i la tornada a la llar de les famílies i els infants.

caminsescolarsNascuts el curs 2016-2017, comencen el nou curs preparats per a guiar a tothom que ho necessiti.  S’han repintat els logotips de cada camí, ben visibles a les voreres – taronja pel col·legi Xarau, blau pel Serraparera, lila per La Sínia i verd per l’Institut Jaume Mimó – i comprovat que tot està com cal perquè els camins facin la seva funció.

Per a donar-los a conèixer a l’alumnat de quart, la comunitat educativa de les tres escoles va organitzar dimecres passat una gimcana conjuntament amb alguns dels Comerços Amics dels Camins Escolars. Aquests comerços són aquells que l’infant identifica com a propers, un espai amb persones que, si precisa ajuda o té alguna necessitat, dificultat o problema durant el trajecte a l’escola o en tornar a casa, podrà comptar amb l’atenció i la col·laboració del comerciant.

La Gimcana de Comerços Amics coincideix amb la setmana Europea de la Mobilitat i l’inici de les enquestes de Camins Escolars als tres centres educatius. Els resultats de les enquestes permetran validar els itineraris escolars que es van marcar dins de la fase pilot del projecte duta a terme el curs passat.

Camins Escolars

Els camins, que van ser posats en marxa a finals del curs 2016-2017, tenen com a objectiu fomentar que els infants de 4t, 5è i 6è de primària i els alumnes de secundària puguin fer el seu recorregut diari a l’escola a peu, en bicicleta, o patinet de  manera autònoma i segura sense la necessitat d’anar acompanyats d’una persona adulta. Per assolir aquest objectiu s’han delimitat quatre itineraris per a cada escola i l’institut participant que permeten i faciliten el desplaçament segur dels infants als seus centres educatius.

Comparteix: