La Biblioteca Central de Cerdanyola commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

La Biblioteca Central de Cerdanyola, en col·laboració amb l’Associació de Familiars i Cuidadors de Malalts d’Alzheimer de Cerdanyola del Vallès (ACFA), van organitzar per segon any diverses iniciatives per el dia mundial de l’Alzheimer. Els actes, celebrats el 21 de setembre, van consistir en una xerrada i un taller de dibuix intergeneracional.

tallerL’artista cerdanyolenc Antoni García Iglesias va conduir el taller que va comptar amb la participació de 10 infants amb les seves famílies, a més de 18 malalts amb les seves famílies, les persones voluntàries de l’Associació i d’altres interessades en la iniciativa, en total 45 persones. Com a resultat, es va realitzar un dibuix de forma compartida. Aquest dibuix estarà exposat a la biblioteca, planta 1, a partir del pròxim 4 d’octubre.

La segona proposta va consistir en una xerrada amb el títol “Les edats de l’Alzheimer”, a càrrec de Lydia Giménez-Llort, de la Unitat de Psicologia Mèdica, Facultat de medicina UAB. La conferenciant ens va posar al dia dels darrers descobriments i de quines són les principals línies d’investigació per fer front, prevenir i tractar la malaltia. Hi van assistir 31 persones.

Les dues iniciatives es van completar amb una mostra bibliogràfica sobre el tema elaborada per la Biblioteca Central de la ciutat.

Comparteix: