Cerdanyola, únic municipi sense aplicar el protocol contra la pobresa energètica

En el ple de setembre Helena Solà es va preguntar que com és que “Cerdanyola és l’únic municipi que encara no ha aplicat el protocol contra la pobresa energètica”. Compromís continua sense portar a ple la municipalització de l’aigua.

aiguaEl vuitè punt del ple de setembre, en què es presentava la ratificació del redactat dels estatuts de l’Associació de Municipis i Entitats per l’aigua pública, va ser utilitzat per Helena Solà per recordar al Govern de Compromís que “Cerdanyola és l’únic municipi que encara no ha aplicat el protocol contra la pobresa energètica”.

Segons la regidora Elvi Vila, l’Ajuntament està discutint amb Aigües de Barcelona per signar el conveni. Segons Vila, “hem tingut dues reunions amb el representant d’Aigües de Barcelona i, en aquestes reunions, s’han mirat el conveni”. La regidora explica que altres municipis l’han signat però deixant alguns punts fora i que ara el seu objectiu és “assolir el millor conveni per al municipi”.

La municipalització de l’aigua no va a ple

A diferència d’altres municipis, com Ripollet, el Govern de Compromís no ha portat la municipalització de l’aigua al ple i la ciutadania no té constància dels possibles avenços en aquest sentit, l’únic que arriben són les paraules del ple “lluitar pel servei de l’aigua pública”, “l’aigua és un servei i no un negoci”, … però el que és cert és que, fins ara, Cerdanyola continua sense consumir aigua pública i el Govern no ha estat capaç d’arribar a un acord amb la resta de forces per portar a ple aquest punt i aprovar-ho o, al contrari, desemmascarar els partits amb representació al plenari que hi estan en contra de la municipalització.

Comparteix: