En un primer moment l’Ajuntament va pagar el viatge a Brusel·les de Carles Escolà

La Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat la investigació per l’acte a Brussel·les on van assistir un total de 167 alcaldes, entre els quals es trobava Carles Escola, per donar suport al Carles Puigdemont. Escolà va ser l’únic alcalde que va pagar les despeses des de l’Ajuntament en novembre i, dos mesos més tard, va abonar la quantitat.

AlcaldableCarlesEscolàEl fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio ha arxivat el cas argumentant que no hi ha indicis que les despeses del viatge, estança i lloguer de l’espai que va ser l’escenari de l’acte dels alcaldes tinguin procedència en fons públics dels diferents ajuntaments.

El viatge i l’acte va ser organitzat per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis i va suposar una despesa total per a les dues entitats de 77.192 euros.

Fiscalia ha posat èmfasi especial en el cas concret de Carles Escolà.

Segons Fiscalia, l’Ajuntament de Cerdanyola va abonar el 6 de novembre 300 euros per al viatge de l’alcalde i, finalment, aquesta quantitat va ser reintegrada per Escolà el mes de gener de 2018. Aquest cas va ser diferent de la resta d’alcaldes, que des d’un inici van ingressar personalment els 300 euros al compte dels organitzadors.

Comparteix: