Cs Cerdanyola presenta una moció per prevenir l’efecte de la implantació i expansió de la vespa asiàtica

El portaveu, Pau Ortolà, explica que les característiques concretes del municipi fan que el problema de la difusió d’aquest insecte suposi “un repte d’especial transcendència”

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Cerdanyola del Vallès, Pau Ortolà, ha presentat una moció per “prevenir l’efecte de la implantació i expansió de la vespa asiàtica (vespa velutina) en la població”. La iniciativa, que es debatrà en el ple d’aquest mes, respon a la localització d’algun niu al parc de Collserola, a més d’en altres punts de la comarca propers a Cerdanyola. Aquesta vespa és de major grandària i molt agressiva si se sent amenaçada, a més que la seva picada pot ser mortal en casos puntuals d’alguns col·lectius amb una especial sensibilitat.

Pau Ortolà ha explicat que la moció planteja “desenvolupar un pla integral, en coordinació amb la resta de les administracions implicades”, a més de “formar i dotar dels mitjans oportuns a Bombers, Policia Local, Agents Rurals i Agents Cívics”. L’objectiu final és, segons l’edil, “conscienciar a tots els agents implicats i a la població d’aquest problema” i “prevenir i estar preparats per si es produeix un cas de picada” en la població.

D’altra banda, es proposa llançar campanyes informatives i de sensibilització sobre “les característiques, formes d’actuació i gestió davant la presència de nius”, així com formar sobre “els primers auxilis en cas d’atac”. També es proposa reservar “una partida pressupostaria específica en 2019 per fer front a les necessitats que plantegi afrontar la presència d’aquest insecte no autòcton en Cerdanyola”, ha avançat Ortolà.

Finalment, el portaveu de la formació taronja ha explicat que “l’experiència” després de la seva arribada a altres regions posa de manifest “la importància de combinar tasques com la localització, control i destrucció de nius”. Ortolà ha insistit que les mesures pretenen “prevenir possibles danys mediambientals, econòmics i de seguretat abans que es converteixi en un problema greu”.

Comparteix: