Inversió de més d’un milió d’euros al Mercat Municipal de Les Fontetes

L’actuació comportarà el tancament del mercat entre el 30 de juliol i el 30 d’agost. El mercadal dels divendres no patirà alteracions.

renderfacanafontetes2A l’agost començaran les obres per modernitzar el Mercat Municipal de Les Fontetes. Els treballs s’allargaran durant vuit mesos, però la llotja només estarà tancada al públic entre el 30 de juliol i 30 d’agost quan s’aprofitarà per realitzar les tasques més feixugues i que necessiten el tancament de l’equipament. La resta de treballs es faran coexistint amb la feina habitual del mercat.

Les actuacions previstes afectaran als dos edificis que conformen l’equipament. El projecte contempla obrir el mercat a la plaça del Pla de les Alzines substituint el tancament actual d’obra per un de vidre. A més també es crearà un gran porxo d’accés a la plaça que actuarà com a element destacat i que permetrà accedir a una zona vestíbul, una part de la qual a l’exterior de l’edifici i l’altra a l’interior. Per fer-lo s’enderrocarà una filera de parades, actualment sense ús i tapades amb una lona. S’eliminaran els graons i s’adaptarà a les persones amb diversitat funcional una de les entrades. Els treballs també comportaran actuar a les zones de les parades del peix, impermeabilitzant el terra. La reforma inclou la construcció de nous lavabos.

El projecte de reforma pretén ressaltar les característiques arquitectòniques dels edificis, com ara les voltes de la teulada, al temps que s’amagaran les màquines existents. També es vol millorar la ventilació i la il·luminació natural i des del mes de maig s’estan realitzant treballs de conservació i manteniment de les cambres frigorífiques del mercat.

L’import del projecte de remodelació del mercat és d’1.026.843,09 euros i les realitzarà Món Vertical SL. L’import de l’adjudicació dels treballs de manteniment de les cambres frigorífiques de 160.331,16 euros i l’empresa que està fent els treballs és Fredvic SL.

Els nous treballs completen els duts a terme a l’agost del 2016, quan es va canviar la teulada de fibrociment del mercat municipal.

Comparteix: