La Mostra de Dansa ens aproparà a Equador, Suïssa, Hongria i Perú

La Mostra Internacional de Dansa arriba enguany a la seva 35a edició i ho fa amb un programa de cinc dies d’activitats, totes a l’aire lliure, entre el 4 i el 8 de juliol. Hi haurà dos canvis significatius d’escenari: l’acte inaugural es farà a la plaça de l’Abat Oliba i el concert de música tradicional al jardí de Ca n’Ortadó.

Imatge: Ajuntament

Imatge: Ajuntament

La 35a Mostra Internacional de Dansa, organitzada per l’Esbart de Sant Marçal, se celebrarà a la ciutat entre el 4 i el 8 de juliol. Aquest any, l’organització compta amb la participació de quatre grups de ball internacionals: Entidad Cultural Ecuatoriana Sin Fronteras, Grup Arc-En-Ciel de Suïssa, Kève Folk d’Hongria i Perú Ritmos y Costumbres. A més, també hi haurà actuacions de la Casa de Andalucía, de la Casa d’Aragó, de la Irmandade Galega, de Batúcamela i del propi Esbart Sant Marçal. La Mostra tancarà amb una tarda de danses catalanes a càrrec dels esbarts Vicentí, Olesà i Sant Marçal.

Grups internacionals

Aquest anys, la Mostra de Dansa ens aproparà a la cultura equatoriana amb l’Entidad Cultural Ecuatoriana Sin Fronteras, un grup de joves i adults que han creat un espai d’interrelació cultural on els seus membres reviuen l’art, la mitologia i les costums dels pobles dels Andes.

La mostra també comptarà amb el grup d’art tradicional Arc-en-ciel (Arc de Sant Martí), grup folklòric creat al 1955 a la ciutat suïssa de Evolène amb cantaires i dansaires que cantaven i ballaven músiques tradicionals molt antigues amb un vestuari molt colorit. Actualment, el grup està format per un centenar de persones.

Hongria estarà representada a la Mostra d’enguany pel grup de dansa Folklòrica Kève de la ciutat de Ráckeve. En les seves actuacions inclouen escenografies típiques de l’àrea a la que pertany cada dansa i procuren ser fidels al vestuari típic de cada regió. El grup ha rebut diversos reconeixements per la qualitat dels seves balls.

Perú Ritmos i Costumbres participarà a la mostra difonen el folklore nacional del seu país oferint amb un espectacle ple de colors, alegria i professionalitat.

Programa

Aquest any, l’actuació inaugural tindrà lloc el dimecres 4 de juliol (20h) i es traslladarà a la plaça de l’Abat Oliba. L’acte comptarà amb l’actuació de l’Entidad Cultural Ecuatoriana Sin Fronteras, la Casa de Andalucía, la Casa d’Aragó i l’Esbart Dansaire Sant Marçal. El dijous 5 de juliol, a les 20h a la plaça de l’Abat Oliba, serà el moment d’ocupar la pista de ball i deixar-se portar amb el grup Arc-En-Ciel de Suïssa, el grup de dansa del ventre de la Casa de Andalucía, el Batúcamela i l’Esbart Dansaire Sant Marçal. El divendres, a les 22h al jardí de Ca n’Ortadó, serà el torn de la música tradicional amb el grup Arc-En-Ciel de Suïssa, Kève Folk d’Hongria, la coral O Botafumeiro de la Irmandade Galega i l’Esbart Sant Marçal.

La ballada central de la Mostra 2018 serà el dissabte 7 de juliol a partir de les 22h al parc del Turonet. Els protagonistes de l’acte seran els grups Arc-En-Ciel de Suïssa, Kève Folk d’Hongria i Perú Ritmos i Costumbres i Esbart Sant Marçal.

La 35 Mostra Internacional de Dansa arribarà a la seva fi el diumenge a les 19:30h a la plaça de l’Abat Oliba amb la tarda de danses catalanes a càrrec de l’Esbart Sant Vicentí de Sant Vicenç de Castellet, l’Esbart Olesà d’Olesa de Montserrat i l’Esbart Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès i el seu grup infantil.

Comparteix: