El Vallès Occidental aposta pel turisme esportiu com a element d’internacionalització de la comarca

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha presentat avui un avanç de la diagnosi del sector del turisme esportiu a la comarca que s’està realitzant durant aquest any. La presentació s’ha fet en el marc d’una jornada realitzada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ha aplegat els principals representats del sector al Vallès Occidental. A la tardor es farà una segona sessió de treball amb els agents del territori per tal de concretar futures accions d’internacionalització de l’oferta de la comarca.

Imatge:  Alba Aguilera

Imatge: Alba Aguilera

El projecte de desenvolupament del turisme esportiu al Vallès pretén situar en el mapa turístic de la província les propostes que ofereixen els diferents clubs i entitats esportives e  la comarca. Es treballa per estructurar una oferta de qualitat i dotar de valor les singularitats de cadascun d’ells.

L’estudi presentat detalla l’elevat potencial i predisposició dels agents implicats a la comarca del Vallès Occidental en turisme esportiu i ha permès avaluar la qualitat i la quantitat d’infraestructures esportives i els serveis complementaris de què es disposa com a territori. Així mateix, l’estudi inclou una avaluació dels públics objectiu al nord d’Europa, i propostes i estratègies per a seguir desenvolupant i fent créixer aquest projecte.

Gràcies a la diagnosi, es conclou que més d’una vintena de clubs esportius de la comarca disposen de les infraestructures adequades pel turisme esportiu de competició que,  juntament amb la proximitat de Barcelona és la fórmula perfecte per atraure el turisme Internacional.

Jornada del sector

Durant la jornada d’avui s’han donat a conèixer l’exemple de dos casos d’èxit en turística esportiva. S’ha comptat amb la participació d’Ernest Aguilar, del Club Natació Sabadell i de Maria Clarella, de l’Agència de promoció de la UAB. Finalment s’ha portat a terme una sessió de speed networking que ha permès posar en contacte i iniciar col·laboracions entre clubs i empreses turístiques en el procés de creació de paquets turístics esportius.

Turisme esportiu al Vallès Occidental

Durant l’any 2017 el Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha desenvolupat un projecte per a conèixer amb profunditat el sector del Turisme Esportiu, que viu actualment un moment de consolidació. La voluntat d’aquest projecte és assentar les bases per tal que la comarca esdevingui un territori referent en estades de turisme esportiu.

L’oportunitat que pot representar el Turisme Esportiu per al Vallès Occidental s’explica per diferents raons. Per una banda, per la situació geogràfica de la comarca, molt a prop de Barcelona, una de les ciutats amb més volum de turisme del món, el clima mediterrani i la bona xarxa de comunicacions existent. D’una altra banda, els equipaments esportius d’alt nivell de què disposa el territori, l’existència de clubs de diverses disciplines que participen a les principals competicions professionals i la visibilitat que atorguen al Vallès els esportistes de renom.

Comparteix: