Esquerra presenta l’estratègia «Residu zero» a Cerdanyola

Els residus urbans són un dels principals problemes ambientals de les ciutats i la seva solució és difícil, cara i sovint contaminant. La reducció dels residus que generem és clau abans d’afrontar altres opcions, també necessàries, com la reutilització o el reciclatge.

446503473_139381Segons dades de l’IDESCAT de 2016, cada habitant de Cerdanyola genera 1’17 quilos de residus diàris de mitjana, sense comptar els residus industrials ni les recollides especials. Això suposa 24.650 tones de residus que cal recollir, transportar i tractar. Només se’n recicla un 36’6%. Els costos econòmics i ambientals del model actual són inacceptables per la ciutat que volem compartir.

Dimecres 13 de juny a les 19:00h a l’Espai Vi (carrer Belles Arts número 2) dos experts d’Esquerra ens explicaran l’estratègia «Residu zero» que proposem per abordar aquest problema. Es tracta del parlamentari Ferran Civit, portaveu de Medi Ambient d’Esquerra al Parlament, i Jordi Bou, vocal de Prevenció de Residus de l’Executiva de Medi Ambient i Energia. Presentarà l’acte Helena Solà, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra a Cerdanyola i cap de llista a les properes municipals.

Comparteix: