Ciutadans Cerdanyola proposa una rampa de formigó per millorar l’accessibilitat al barri de La Farigola

La regidora, Sonia Rodríguez, explica que respon a una antiga reivindicació veïnal i se situaria a la plaça d’Adam i Eva.

timthumb.phpLa regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Sonia Rodríguez, ha sol·licitat a l’equip de govern “la construcció d’una rampa de formigó en forma de serpentina a la plaça d’Adam i Eva”, que permetria “millorar les comunicacions i l’accessibilitat del barri de La Farigola”. La proposta respon a “una antiga reivindicació de l’associació de veïns i de col·lectius de diversitat funcional”, ha explicat l’edil. Actualment aquesta zona compta amb dos ascensors que “pateixen molts problemes i avaries per l’ús constant”, la qual cosa segons la representant de Cs obliga als veïns “a rodejar tot el barri per desplaçar-se”.

La petició de la formació taronja implica que “la regidoria d’Urbanisme contracti a una empresa o elabori un projecte en un termini de dos mesos”, ha indicat Sonia Rodríguez, perquè “l’obra es pugui dur a terme abans que acabi aquest any 2018″. El Grup Municipal de Cs ha plantejat que “es consideri la possibilitat que sigui una inversió financerament sostenible” i que es tingui en compte que amb la rampa la ciutat “avançaria en el compliment de la llei d’accessibilitat vigent”.

Finalment, Rodriguez ha recordat que “la connectivitat” del barri de La Farigola amb el centre i amb la resta de Cerdanyola “no pot estar supeditada a un sol mecanisme com els actuals ascensors que, per molt bona que sigui l’empresa de manteniment, poden tenir fallades mecàniques”. Així, la proposta de Cs “solucionaria el problema durant les 24 hores del dia i durant tot l’any sense dependre de cap servei tècnic”. Cada vegada que es produeix una avaria als ascensors, l’inconvenient “és molt greu per a col·lectius amb diversitat funcional, però també suposa un gran esforç físic i una important pèrdua de temps per a les persones amb carrets de la compra o de bebè”, ha conclòs l’edil.

Comparteix: