Ciutadans demana “les màximes garanties” en la retirada de l’amiant dels marges del Ripoll

El portaveu, Pau Ortolà, recolza a les agrupacions de Cs de Sabadell i Badia del Vallès, municipis on es realitzarà la neteja de les restes aparegudes durant els treballs d’ampliació de la C-58.

Territori.scot.cat

Territori.scot.cat

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Pau Ortolà, ha demanat que “es retirin totes les restes d’amiant dels marges del riu Ripoll amb les màximes garanties”. Els treballs previs a l’ampliació de l’autopista C-58, en els veïns termes municipals de Badia del Vallès i Sabadell, han deixat al descobert residus d’aquest material “amb el que per desgràcia la nostra població està especialment sensibilitzada”, ha recordat el regidor de Cs. Els responsables de la formació taronja en les dues poblacions afectades han exigit en un front conjunt que el pla de neteja, que s’ha encarregat a una empresa externa, es redacti al més aviat possible. L’objectiu és que “mentre hi hagi amiant a la zona existeixen riscos, perquè les partícules poden desplaçar-se fins a a 1,5 quilòmetres de distància” del punt on es troba el focus contaminant, ha recordat Amalia Frutos, coordinadora del grup de treball municipal de Cs a Badia del Vallès.

A més, els representants de Cs en els dos municipis s’han compromès “a vetllar perquè la retirada de l’amiant es realitzi amb les màximes garanties possibles”, com ha explicat el portaveu municipal de Cs a Sabadell, José Luis Fernández. “No estarem tranquils fins que les medicions ratifiquin que no hi ha afectació ni ambiental ni a les persones que treballaran en la retirada de l’amiant”, ha subratllat Frutos. Els tres portaveus de Ciutadans han recordat que en els últims anys “no hi ha hagut cap tipus de control” sobre l’amiant existent en les edificacions irregulars dels horts del Ripoll, que han estat demolides recentment perquè puguin començar les obres de construcció d’una calçada de dos carrils que ampliarà el tronc principal de l’autopista C-58 en direcció a Barcelona.

Comparteix: