L’Ajuntament ultima el rellançament del PEM Guiera

El govern municipal entén aquesta tasca amb l’ajuda de les persones treballadores i usuàries. Es reformarà la instal·lació municipal fent-hi una inversió superior al milió i mig d’euros en una actuació que s’iniciarà l’estiu i resoldrà molts dels problemes que l’afecten i preocupen a una part de les persones treballadores al temps que ajudarà a donar-li un impuls necessari per encarar el futur.

parc_esportiu_guieraEl govern municipal surt al pas de les declaracions fetes a la premsa per part dels representants dels treballadors de l’empresa EBONE, responsable de la gestió d’activitats esportives del PEM Guiera, en les quals es qüestiona l’estat de les instal·lacions, la mala gestió de recursos humans d’alguns aspectes del personal i de les queixes de les persones usuàries, la manca d’implicació de l’Ajuntament en matèria de seguretat i prevenció de riscos laborals i la incertesa en no conèixer el futur proper de l’equipament.

L’Ajuntament va fer arribar ahir un document responent a les peticions formulades per Mario García, delegat sindical de l’empresa Ebone Servicios, Educación y Deporte SL. del PEM Guiera, trametent còpia a tot el personal d’Ebone que treballa al PEM Guiera.

L’escrit recorda que l’Ajuntament porta molts mesos treballant en les millores que reivindica la plantilla d’Ebone i que es faran realitat aviat. No són fruit de les reivindicacions actuals sinó de la planificació i els objectius a aconseguir per part de l’Ajuntament. Així mai hi ha hagut una indefinició de l’Ajuntament sinó un treball intens i programat per millorar el PEM Guiera i de retruc, les condicions laborals de qui hi treballa.

L’Ajuntament també està fent esforços per millorar els serveis que es presten al PEM Guiera, tant a nivell econòmic com de millores en la gestió d’aquests serveis amb les diferents empreses que els porten a terme.

El govern local està decididament compromès amb el futur del PEM Guiera i vetllarà perquè s’apliquin totes les mesures acordades entre l’empresa i la plantilla.

Treballs de reforma al PEM Guiera

Les deficiències que pateixen les instal·lacions del PEM Guiera es resoldran en bona part quan aquest estiu s’iniciïn uns treballs de reforma que suposaran una inversió superior al milió i mig d’euros. En concret les actuacions més importants seran la instal·lació d’un nou sostre a sobre de l’existent de tot el PEM Guiera que solucionarà el problema de les goteres, es repararan els vestidors amb humitats i fuites d’aigua, s’adobarà el terra del Pavelló amb poliment del parquet existent, es canviaran les màquines de clima i d’humidificació, fet que millorarà el rendiment i la temperatura de la instal·lació i es compraran màquines noves per a la sala de fitness i cistelles noves pel pavelló.

Recursos humans

L’Ajuntament recorda que la gestió de recursos humans és responsabilitat d’Ebone, qui l’ha de gestionar a través dels seus responsables corresponents i amb la preceptiva negociació col·lectiva amb els seus representants sindicals. Les retribucions salarials, equiparació salarial i conveni col·lectiu l’ha de resoldre l’empresa Ebone, garantint que cap persona estigui per sota dels salaris que marca el conveni del sector. L’Ajuntament vetllarà perquè el compliment del conveni sigui efectiu.

El document municipal respon a la incertesa sobre la realització de les vacances d’estiu. L’Ajuntament indica que la previsió passa perquè els treballs comportin el tancament del PEM Guiera l’agost, un fet que afectarà a tot el personal, no únicament al d’Ebone. Al llarg d’aquest mes es concretaran les dates, quan finalitzi la licitació dels treballs a fer.

Quant a l’alta temperatura de treball de les persones monitores s’explica que es resoldrà amb la gran actuació de l’estiu i que s’afrontarà, mentrestant, amb sistemes de refrigeració. Es recorda que es treballa per incloure personal d’EBONE en els cursos de formació de DEA que munta l’Ajuntament, així com altres accions formatives on line. Respecte als materials necessaris per a treballar (micros, mobiliari..), es faran arribar en breu a les persones monitores.

El Servei d’Esports de l’Ajuntament revisa actualment la titulació de tot el personal que treballa al PEM Guiera, tal i com està establert a la concessió. El Campus d’Estiu, que enguany es farà del 25 de juny al 27 de juliol, forma part dels serveis que ofereix Ebone segons contracte. Serà qui l’organitzi i serà atès per personal amb la titulació corresponent per fer-lo. No hi haurà campus de setembre perquè es faran les obres de reforma de la instal·lació.

Treball conjunt necessari

El govern municipal entén que totes les actuacions que es duran a terme necessiten també de la implicació de les persones treballadores i les abonades, que donen sentit al PEM Guiera. L’actuació ajudarà a un necessari rellançament de Guiera, una de les àrees esportives més importants de la ciutat, i ajudarà a descobrir a la ciutadania un lloc privilegiat on fer esport quasi en plena natura.

En tot cas, el govern local manté la seva predisposició per parlar sempre que calgui amb totes les persones treballadores i usuàries de la instal·lació. I adreça un missatge de confiança i tranquil·litat a la ciutadania, reiterant el seu compromís en el PEM Guiera, la seva gent i les seves dependències.

Comparteix: