L’Ajuntament impulsa ‘Viure i Conviure’ a la ciutat, un programa que fomenta la convivència entre persones grans i joves universitaris

“Viure i Conviure” és un programa de solidaritat intergeneracional gestionat per la Fundació Roure que proporciona allotjament a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguin necessitat de companyia.

viure_i_conviureL’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès participa al programa ‘Viure i Conviure’ i s’encarrega de tramitar les sol·licituds de les persones grans del municipi que volen incorporar-s’hi. Concretament, és el programa de gent gran l’encarregat de rebre i valorar les sol·licituds, així com fer-ne el seguiment conjuntament amb la Fundació Roure.

Les persones grans interessades en participar-hi poden posar-se en contacte trucant al telèfon 935 808 888 Ext. 2141 (de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 17.30 h), o bé mitjançant un e-mail a l’adreça electrònica neiradml@cerdanyola.cat

En el cas dels estudiants, les sol·licituds s’han de tramitar o bé a través de les facultats on cursen els estudis universitaris o escrivint directament a: viureiconviure@fundacioroure.org

Viure i Conviure

És un programa que promou l’intercanvi solidari basat en la convivència entre dues generacions desconegudes entre si que s’ajuden mútuament per assolir un benestar conjunt i una millor qualitat de vida en un sentit ampli. És un intercanvi que no només és material, com pot semblar d’entrada, sinó també d’experiències, companyia i ajudes. Gràcies a la relació que s’estableix, facilita que les dues parts comparteixin, s’escoltin, aprenguin l’una de l’altra, ja que tot procés relacional és un procés educador en tant que transmet principis i valors.

És tracta d’un programa que té més de 20 anys en funcionament i que compta amb un equip de tècnic de ample recorregut.

El perfil de les persones que poden participar al programa:

Persona acollidora:

Persones de més de 65 anys.

Preferència per les que viuen soles.

Amb un estat físic i psíquic que els permeti desenvolupar les activitats de la vida diària de manera autònoma.

Que disposin d’un habitatge en condicions mínimes d’habitabilitat i higiene.

Disposades a compartir casa seva.

Estudiants:

Persones de fins a 30 anys  (35 anys en cas de postgraus, màsters o doctorats).

Matriculats en una universitat.

Que no tinguin la seva residència a la mateixa ciutat on estudien.

Que disposin de temps per a la convivència.

Es valoraran la motivació i els hàbits.

Amb bona disposició vers les persones grans, i disposades a fer contraprestacions.

Que puguin establir una convivència d’un curs com a mínim.

Comparteix: