El GREC exposa el resultat dels seus primers mesos d’activitat

El dimecres 9 de Maig a les 19 hores el GREC exposarà al Museu d’Art de Cerdanyola el resultat dels seus primers mesos d’activitat en un acte obert a tota la ciutadania.

GordoModenesPiEl dimecres 9 de maig, a les 19 h, el GREC (Grup de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola) exposarà públicament a la Sala d’Actes del Museu d’Art de Cerdanyola el resultat dels seus primers mesos d’activitat. Aquesta entitat, que es va presentar públicament el passat mes de gener, té com a objectiu detectar, conservar i difondre els patrimoni documental de Cerdanyola, centrant-se especialment en aquells fons documentals que es consideri que podrien estar en perill de desaparició.
Paradoxalment, aquests primers mesos s’han centrat en inventariar un dels principals fons documentals de Cerdanyola: el creat originalment per Jaume Mimó i Llobet, qui fou alcalde del poble durant la República i posteriorment va ser el primer historiador i cronista de la localitat. Aquest fons estava perfectament conservat per la família. El passat mes de gener, però, van decidir cedir-lo al GREC perquè valorés la millor forma de posar-lo a l’abast de tothom.
Durant l’acte del dia 9 s’exposarà el que s’ha fet fins ara amb l’Arxiu Mimó i el que es vol fer amb els milers de documents que el composen a partir d’ara. Es mostraràn també, públicament, documents històrics d’aquest fons documental que fins ara eren inèdits.
Durant aquests mesos, el GREC ha rebut també noves donacions i ofertes de donació. En alguns casos, de fons de gran importància històrica, composats per documents amb segles d’història, que si tot avança com està previst es posarien també a l’abast de qualsevol persona interessada en consultar-los.
La junta directiva del GREC la composen Quim Módenes (president), Maria Pi (secretària) i Lluis Mimó (tresorer).
Comparteix: