L’exposició ‘Patrimoni oblidat, Memòria literària’ arriba al Museu de Ca n’Oliver

La mostra incorpora un plafó dedicat a Montflorit i a la Caterina Albert – Víctor Català. Es podrà visitar des del 19 d’abril fins al 20 de maig.

plafo_-monflorit-_ajuntament_cerdanyolaEn el marc de la programació literària al voltant de la Diada de Sant Jordi, el Museu de Ca n’Oliver acollirà a partir del 19 d’abril l’exposició temporal ‘Patrimoni oblidat, memòria literària’, una mostra que relaciona elements del patrimoni cultural que estan o han estat deixats a la mercè del pas destructor del temps amb les descripcions literàries que n’han fet alguns escriptors i escriptores. L’exposició és una mena de viatge pels territoris de la memòria literària d’uns elements oblidats en què es combinen la imatge i la paraula i que ha estat impulsada per la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Ramon Muntaner. L’exposició arriba a Cerdanyola del Vallès de la mà del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, que forma part de la CCEPC des de fa molts anys. El patrimoni oblidat de Cerdanyola del Vallès s’ha incorporat a la mostra amb un espai dedicat a Montflorit i a la Caterina Albert – Víctor Català. En la creació d’aquest espai de memòria han col·laborat els dos museus de la ciutat, el Pla Director de Lectura, la Biblioteca Central, Vespres Literaris i en Josep Maria Riera. També les dues activitats complementàries que s’han organitzat són fruït de la col·laboració.

Dimecres 25 d’abril, 18 h

Patrimoni Oblidat i Un film (3.000metres)

La primera activitat consta de dues parts. A les 18 h es farà una visita guiada a l’exposició de la mà d’en Josep Santesmasses president de la CCEPC i comissari de l’exposició. A partir de les 19 h Vespres literaris ha organitzat una tertúlia literària al voltant de l’obra de Caterina Albert Un film (3.000 metres).

Dissabte 19 maig, 18 h

Patrimoni oblidat: Montflorit i Víctor Català

Emmarcada dins de la programació del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Ca n’Oliver i el Museu d’Art de Cerdanyola han preparat un recorregut per Montflorit que relaciona el patrimoni noucentista del barri i l’estela literària i personal de la Caterina Albert – Víctor Català a Cerdanyola. Partint de l’espai que s’ha dedicat a l’autora, l’itinerari ens presenta aquest patrimoni acompanyat de la lectura del poema que Caterina Albert va dedicar a Montflorit.

Comparteix: