L’Institut La Ferreria, en lluita per evitar el tancament d’un dels seus cicles

El Cicle de Documentació Sanitària de l’INS La Ferreria de Montcada pot deixar d’impartir-se, una mesura que afectaria directament a estudiants cerdanyolenques que tenen intenció d’estudiar-ho. La comunitat educativa de La Ferreria ha fet una crida per la defensa d’aquesta oferta.

Imatge: Montcada.cat

Imatge: Montcada.cat

Moltes cerdanyolenques estudien el Cicle de Documentació Sanitària a l’INS La Ferreria de Montcada, però això pot deixar de passar si el Departament d’Educació continua endavant amb el tancament d’aquesta oferta educativa.

S’ha fet una crida a tota la Comunitat Educativa a participar en les properes mobilitzacions contra el tancament del Cicle de Documentació Sanitària de la Ferreria que començaran aquest divendres 13 d’abril amb una manifestació que començarà a l’Institut a les 18.30h i acabarà davant de la Casa de la Vila.

El Cicle Formatiu de Documentació Sanitària, es va implantar el curs 2007-08 i va suposar una especialització dels docents en la matèria mitjançant formació permanent i específica que garanteix una qualitat dels estudis a l’alumnat.

L’estabilitat de la plantilla en aquesta especialitat i la participació d’aquesta en la transició del pla LOGSE i l’adaptació curricular al pla LOE certifica l’experiència i qualitat de l’equip docent de La Ferreria tal i com evidencien les enquestes de satisfacció de l’alumnat.

Durant els 10 anys de trajectòria formativa en l’especialitat la demanda de matrícula ha estat continua amb un nivell d’inserció laboral dels més alts de l’FP segons dades del Departament: 71,8% de l’alumnat graduat treballa al cap de 9 mesos, 42,6% en l’especialitat. El cicle dona continuïtat al CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria i posteriorment a la universitat, entre el 40-50 % de l’alumnat que gradua accedeix a Grau Universitari.

La inserció laboral ha estat continua en els centres sanitaris, els centres d’atenció primària, i els hospitals públics del territori com el Taulí, el Vall d’Hebron, Can Ruti… La Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) suposa un dels eixos per la desprivatitizació del sistema sanitari , amb la inversió de 397M € i la incorporació de 5.000 professionals als equips d’atenció primària ,EAP, amb perfils de metges i infermeres i sobretot atorgant gran rellevància als treballadors socials sanitaris i als administratius sanitaris.

L’oferta pública al Vallès Occidental d’aquesta especialitat és del 50% del total de l’oferta i es limita a l’INS La Ferreria i al Barcelonès aquesta es limita al 30% de l’oferta formativa. D’aquesta manera es limita l’accés a la formació i les oportunitats de treball a les famílies amb menys recursos econòmics.

L’opaca reordenació a l’FP

Tot i l’anunci de l’ENAPISC el mes de maig, el departament d’ Ensenyament no va planificar un augment d’oferta pública en la família de Sanitat per donar cobertura a la creació de nous llocs de treball del sector. Amb l’aplicació del 155 a Catalunya ha quedat aturada l’Estrategia Sanitària però Ensenyament continua amb el seu Pla estratègic de reordenació a l’FP i anuncia als centres tancaments de línees pel proper curs.

  • Denunciem la manca de transparència d’aquest Pla territorial de l’FP i respon a les polítiques de retallades i privatització dels darrers anys en els serveis públics i l’educació.
  • Exigim l’aturada dels tancaments previstos a la Ferreria i als altres centres i l’augment de l’oferta formativa pública en els centres i territoris amb necessitats d’inserció laboral al mercat de treball.
  • Cridem a tota la Comunitat Educativa a participar en les properes mobilitzacions contra el tancament del Cicle de la Ferreria que començaran aquest divendres 13 d’abril amb una manifestació que començarà a l’Institut a les 18.30h i acabarà davant de la Casa de la Vila.

#FreeLaFerreria

Fins ara s’han dut terme 2 concentracions davant SSTT Vallès Occidental (7 març al matí, i 13 març a la tarda), així com una concentració davant el Departament d’Ensenyament (21 març al matí).

S’ha creat una assemblea de professorat i alumnat per recollir idees i propostes per realitzar accions en contra del tancament del CFGS DAS i del grup de CFGM CAI.

Aquesta assemblea ha acordat que la propera acció que es realitzarà, serà una tancada a l’institut per aquest proper divendres 13 abril. L’acte previ a la tancada serà una manifestació que començarà a les 18h30 davant l’institut, i que acabarà a la Casa de la Vila de Montcada.

Una vegada acabada la manifestació (cap a les 21h) es farà un sopar davant l’institut sota el lema “Porta el tupper ple i fes pinya amb nosaltres”. A les 22h hi haurà assaig obert del grup de Batucada “Els diables de Montcada”.

Per dissabte al matí hi ha previst un concert de rock i multiesports. Les dues activitats es farien al voltant de les 11h.

Comparteix: