Compromís destaca l’avanç que significa el pressupost de 2018 en polítiques socials i inversions

La setmana passada l’alcalde de Cerdanyola Carles Escolà i la regidora Contxi Haro presentaven una proposta de pressupostos per aquest any 2018, proposta que havia estat presentada prèviament a tots els grup de la oposició.

escolaAquesta proposta de pressupost posa a disposició de les necessitats de la ciutat 2 milions d’euros que fins ara es destinaven a pagar deute als bancs. Aquests 2 milions es destinarien a les polítiques socials necessàries que no van tenir cabuda en el pressupost del 2017, a inversions i a la reserva de per fer front a l’augment salarial previst pels treballadors i treballzdores municipals.

El grup felicita al Govern de la ciutat “que no s’està conformant amb mesures estètiques i està treballant per solucionar els problemes des de la seva arrel”. Un exemple daixò és el gran increment dels recursos en salut pública per tal d’evitar situacions de insalubritat a l’espai públic. Alhora celebra que, un cop superada la qüestió de confiança, la qual contenia el pla d’inversions, “aquest s’està executant a bon ritme i ben aviat es començaran a veure els fruits, especialment en aquells barris i equipaments més degradats”.

Lamenten però que aquest pressupost “no hagi pogut ser encara millor degut a la no aprovació de les ordenances fiscals que, gravant només als qui tenen més, aconseguien recaptar 1 milió d’euros a redistribuir amb la resta de la població”. Esperen que les negociacions amb la resta de grups municipals “siguin profitoses i la proposta de pressupostos pel 2018 pugui finalment ser aprovada, doncs d’aquesta manera la població de Cerdanyola del Vallès se’n veurà beneficiada”.

Comparteix: