Arriba a la Biblioteca Central la mostra ‘La regla del Joc’, un laboratori de lectura sensorial

Es tracta d’una exposició sobre llibre infantil i àlbum il·lustrat que proposa una nova forma de llegir, de passejar entre les paraules i les imatges, navegar de pàgina en pàgina.

diapositiva1Llegir pot ser també tocar, escoltar, manipular, “posar-se” ulleres 3D, impactar i convidar el lector a fer exercicis totalment inesperats.

Els autors dels àlbums presents en aquesta exposició no composen només les paraules, les imatges i les pàgines. Ells exploren els materials, les textures, tallen paper, creen volums, treballen les tintes, les transparències, afegeixen accessoris, pertorben i juguen amb el clàssic encadenament de les pàgines,… per forçar els límits del llibre.

Donen al lector regles de lectura renovades, regles que impliquen altres sentits a més de la vista. Normes que conviden al joc, a l’acció, a experimentar sensorialment per prendre’l a cor que vols.

Aquests llibres per a infants en formats especials es presenten en bibliboxes.

Es va donar carta blanca a diversos il·lustradors europeus per crear una instal·lació d’art al voltant de la pregunta “llegir entre línies”.

L’exposició La regla del joc s’ha dut a terme en el marc del projecte europeu Transbook.

La mostra s’adreça a públic infantil i familiar, i es podrà veure fins el 3 de maig a la segona planta de la Biblioteca.

Projecte Transbook

Transbook, Children’s Literature On the Move és un projecte de cooperació europeu per a la transició digital i la internacionalització de la indústria editorial per a joves.

El projecte Transbook està co-finançat pel període 2014-2018 com a part del programa Europa Creativa de la Unió Europea i dirigit per Salon du Livre et de la Presse Jeunesse en Seine-Saint-Denis (Montreuil, França) en col·laboració amb Europäische Kinder und Jugendbuchmesse (Saarbrücken, Alemanya), FONAMENTS art per a nens (Brussel·les, Bèlgica), Tantàgora (Barcelona, Espanya), Associació Cultural Hamelin (Bolonya, Itàlia), Nobrow Ltd (Londres, Regne Unit) i Centrum Literárne informacné ( Bratislava, Eslovàquia).

Comparteix: