Cerdanyola, ciutat d’abocadors tòxics descontrolats, s’adhereix a l’Hora del Planeta

L’Ajuntament s’afegeix a L’Hora del Planeta que es farà arreu del món el 24 de març de 20:30h a 21:30h. A l’hora establerta s’apagarà durant 60 minuts l’enllumenat de la Casa Consistorial i els de la plaça Marconi. Aquesta iniciativa crida l’atenció, ja que Cerdanyola té un govern que no aposta per la descontaminació total de la Plana del Castell.

557719083-p5316067-300x225L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès manifesta el seu compromís amb els temes mediambientals, promovent, entre d’altres accions, l’optimització del consum elèctric al Pavelló Municipal de Can Xarau – Paco Arpide, la substitució de les làmpades de l’enllumenat públic per leds, la instal·lació d’equipaments de calefacció a les dependències públiques utilitzant com a combustible la biomassa i la promoció de l’ús de vehicles elèctrics i la bicicleta en els desplaçaments a la ciutat. Aquestes accions es fan conjuntament amb una campanya interna d’informació de bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua als equipaments municipals.

L’Ajuntament es sumarà a l’hora del planeta, que es durà a terme el 24 de març. Des de les 20:30h i fins a les 21:30h s’apagarà l’enllumenat de la Casa Consistorial i de la Plaça de Marconi.

El consistori convida a la ciutadania perquè participi a l’Hora del Planeta apagant els llums de les seves llars. A més, proposa a tothom que tingui cura del planeta durant la resta de l’any amb la incorporació d’hàbits d’estalvi energètic en el dia a dia i l’adquisició de bombetes i electrodomèstics més eficients energèticament.

La postura de l’Ajuntament crida l’atenció, ja que, al mateix temps que es suma a aquesta iniciativa, manté un comportament poc saludable pel planeta i les seves ciutadanes. Exemple evident d’aquest fet és la negació a la neteja dels abocadors tòxics a Can Planas, que a dia d’avui continuen emetent gasos tòxics.

Comparteix: