Caminant per la història de les dones de Cerdanyola

L’Itinerari guiat amb testimonis va visitar diferents indrets de la ciutat. Les 45 persones participants van conèixer la història d’alguns edificis i el testimoni de diferents dones que van intervenir.

itineraridones1En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones a Cerdanyola del Vallès es va dur a terme l’itinerari guiat amb testimonis ‘Caminant per la història de les dones de Cerdanyola’. L’activitat va ser un recorregut, elaborat per la Comissió del 8 de març, que va permetre descobrir punts d’interès de la història de la ciutat i, en especial, de les dones.

L’itinerari va començar a la masia de Can Serraperera explicant la situació de les dones en la Cerdanyola rural. Seguidament, atenent a la història de la Cerdanyola industrial, es va fer parada a l’antiga fàbrica Aiscondel. L’edifici de l’Ajuntament va ser la tercera parada de l’itinerari, entrant en l’etapa de la Cerdanyola de serveis. El grup es va dirigir després cap a l’Ateneu, que va acollir el primer Centre de Planificació Familiar de la ciutat. El Safareig, Dones per la Igualtat i La Caseta de les Dones van ser les parades que van servir per recuperar la història del feminisme del municipi.

A cadascun dels punts del recorregut, diferents dones van relatar en primera persona el seu testimoni i les seves vivències relacionades amb el servei o edifici a on es trobaven. Isabel Rodríguez va parlar de les dones i el treball, Cristina Real de dones i política, Eli Ruiz del Centre de Planificació Familiar, Lídia Vaquero de El Safareig, Manoli Quiles de Dones per la Igualtat, i Rosa Vilaró i Elvi Vila de La Caseta de les Dones. A més, la historiadora Marta Argelagués va portar el fil conductor de la visita itinerant.

Comparteix: