L’Ajuntament incorpora les sessions de teràpia familiar als serveis oferts des de l’Àrea Social

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha assumit el cost del servei que considera prioritari després que la fundació La Caixa deixés de donar suport econòmic a les dues entitats que el prestaven.

imagesA partir de l’1 de març, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través de la regidora de Serveis Socials, incorporarà a la seva cartera de serveis el de les sessions de teràpia familiar. L’Ajuntament considera prioritari aquest servei i ha assumit el seu cost permeten la derivació d’aquelles famílies que, sota criteri de la persona professional referent del cas, necessitin d’aquest recurs més especialitat. Aquesta ampliació obeeix a l’objectiu del govern municipal d’incidir i reforçar les polítiques socials.

Les sessions del servei de teràpia familiar, com a recurs, consisteixen en l’abordatge de problemàtiques complexes en l’àmbit tant individual com familiar. Es poden tractar els conflictes entre pares i fills, el suport a la família i l’adolescència, la conflictiva relacional i de parella, violència familiar i abusos sexuals, acompanyament en processos de canvi, problemes d’adició, entre d’altres.

Fins al setembre del 2017, les sessions de teràpia familiar eren prestades per dues entitats gràcies al suport econòmic que rebien de la fundació La Caixa, a través del projecte Pro-Infància. Però al setembre, la fundació va deixar de considerar Cerdanyola del Vallès com a municipi vulnerable i va retirar els ajuts econòmics que donaven cobertura a les sessions de teràpia familiar i també els que s’adreçaven a Cáritas per a la concessió del xec nadó.

A partir de març, les sessions de teràpia familiar seran prestades per la Fundació Maín, especialitzada en el sector.

Comparteix: