Augmenta la implicació dels centres educatius en el procés de pressupostos participatius

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament impulsa un procediment innovador perquè els infants i adolescents decideixin com s’ha d’invertir una partida de 200 mil euros destinada a infraestructures.

ciacfebrer2018El procés de pressupostos participatius de Cerdanyola del Vallès ha arrencat per segon any consecutiu amb una participació molt elevada dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat. Aquest any, en una primera fase, els serveis d’Educació i Participació i Flip, l’empresa capacitadora del projecte, han presentat el projecte al personal directiu dels centres. La proposta ha tingut molt bona acollida i comptarà amb la implicació de més de 1.850 alumnes de 15 centres educatius de la ciutat. Els centres educatius inscrits són: escoles Collserola, Xarau, Fontetes, Saltells, La Sínia, Serraperera, Sant Martí, Turó de Guiera, Carles Buïgas, Montserrat i FEDAC-Anunciata; i els instituts Banús, Gorgs, Forat del Vent i Jaume Mimó.

Aquest any, el procés participatiu requereix una implicació més activa per part del personal docent dels centres amb alumnes participants en el projecte. Així, aquest 2018 va arrencar amb una trobada del professorat implicat que es va fer el 13 de febrer a l’escola Xarau.

Pel que fa a l’alumnat dels centres educatius, seguiran treballant de forma activa, i aquest any ampliaran el nombre d’hores dedicades al projecte. Les metodologies emprades seran la gamificació (jocs de rol) i la investigació i el treball de camp, vinculats amb les TIC i amb la creació d’una pàgina web que permetrà a tots els centres veure quins conceptes i àrees estan treballant simultàniament els alumnes de la resta de centres educatius. Les sessions als centres s’estan duent a terme entre el 19 de febrer i el 23 de març, aquest trimestre; i entre el 9 d’abril i el 18 de maig, el tercer trimestre de curs.

Finalment, en relació al Consell d’Infants i Adolescents de la ciutat (CIAC) també s’han introduït canvis i dinàmiques que fan el procés més motivador. D’una banda, els alumnes del CIAC (ajudats per una facilitadora) seran els encarregats de tutoritzar les primeres sessions dinàmiques als seus centres educatius, guiant ells directament els seus companys d’aula; d’altra banda, s’ha millorat la comunicació amb les seves famílies, implementant vies de comunicació online que permeten visualitzar en tot moment la feina dels membres del CIAC i els conceptes teòrics que estan treballant.

Comparteix: