Ciutadans (Cs) Cerdanyola demana al govern municipal que organitzi de nou l’acte institucional per recordar a les víctimes del terrorisme l’11-M

El portaveu, Pau Ortolà, anuncia que en cas contrari, la seva formació assumirà la iniciativa per homenatjar als afectats, especialment “després dels atemptats de l’agost de 2017″.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Pau Ortolà, ha demanat a l’equip de govern que “es torni a organitzar un acte institucional per recordar a les víctimes del terrorisme el proper 11-M”, Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. L’any passat el consistori va realitzar aquesta iniciativa a instàncies d’una moció de Cs i, segons Ortolà, “seria important repetir-ho, sobretot després dels atemptats de l’agost de 2017″. El regidor ha assenyalat que si no es promou de forma oficial, la formació taronja assumirà la iniciativa de forma individual.

Pau Ortolà ha recordat que els objectius són “mostrar la solidaritat de tots amb les víctimes d’atacs terroristes en qualsevol part del món” i, a més, “garantir que el record de fets que van commocionar a la societat serveixi per fer justícia a les víctimes i tingui un efecte pedagògic més enllà del simple protocol d’un acte institucional”. L’edil de Cs ha explicat que, tal com va acordar de forma unànime el ple, “l’homenatge havia de tenir continuïtat cada any”.

Finalment, la moció també demanava que en aquesta jornada la façana de l’edifici consistorial exposi “una pancarta en homenatge a totes les víctimes de la violència terrorista”. El Consell de la Unió Europea va establir l’11 de març com el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme en record als atemptats de Madrid en 2004.

Comparteix: