Cerdanyola Recorda: 125è aniversari de Jaume Mimó i Llobet

125È ANIVERSARI DE JAUME MIMÓ I LLOBET (FEBRER DE 1893 – FEBRER DE 1964)

(Arxiu Mimó)

(Arxiu Mimó)

Aquest mes es commemora el 125è aniversari del naixement del mestre, historiador i primer alcalde de Cerdanyola, en Jaume Mimó i Llobet. S’ha donat també la coincidència que, fa uns dies, la seva família va fer entrega de l’arxiu documental creat per Mimó, que va ser custodiat i ampliat pel seu fill, Jaume Mimó Serrablo, després de la mort del seu pare. Aquest arxiu de Jaume Mimó, que va ser alcalde de la Segona República, es va salvar de ser destruït durant la Guerra Civil. Els documents van ser dipositats uns dies enrere al Museu de Ca n’Oliver, per l’ús i gaudi de la població de Cerdanyola.

L’any 1993, amb motiu del centenari del seu naixement,el poble de Cerdanyola va dedicar-li un seguit d’actes, que consistiren en una obra teatral a l’Ateneu, a càrrec del GAT (Grup Artístic Teatral), un Ball de Gitanes, així com una actuació de l’Esbart Sant Marçal davant del seu domicili a la Plaça de Sant Ramon, número 7. Tot seguit, l’alcalde Celestino Sánchez i la seva filla, Maria Pilar, van descobrir una placa commemorativa creada per l’escultor cerdanyolenc Salvador Mañosa. A més, la secció d’ERC, partit polític en què va militar Mimó, va fer una ofrena floral. La cloenda dels actes d’homenatge va tenir lloc durant el mes de novembre a l’Ateneu, on el cantautor local Ramon Sauló va interpretar una sèrie de poemes de Jaume Mimó, musicats pel mateix Sauló. Finalment, Orlando Barrial, membre de Cerdanyola Debat; Octavi Cardona, fotògraf, col·laborador i amic; Heribert Barrera, president d’ERC; Albert Lázaro, deixeble i amic; Miquel Sánchez, historiador local; Celestino Sánchez, alcalde d’aleshores; i el seu fill, Jaume Mimó i Serrablo, es van encarregar de glossar la figura de Jaume Mimó i aprofundir sobre el signifgcat de Mimó per a Cerdanyola.

D’una manera especial, cal destacar l’edició d’un llibre facsímil imprès per l’ocasió, que recull els seus treballs dels llibres d’Història de Cerdanyola i la Guia Excursionista per les masies de Cerdanyola.

Albert Lázaro, febrer del 2018.

Comparteix: