La Marató de TV3 torna a entrar a les aules universitàries

La UAB i la Marató de TV3 continuen amb el cicle de masterclass a la Universitat Autònoma -la primera vegada que el projecte solidari es mostra per dins al públic universitari- amb dues xerrades a les facultats d’Economia i de Biociències demà dijous, 15 de febrer, i el dilluns, 19 de febrer, respectivament, que analitzaran els aspectes econòmics així com la recerca.

Al desembre, amb la primera masterclass a la Facultat de Comunicació es va iniciar aquest cicle que mostra la maquinària i engranatge d’un projecte solidari com La Marató de TV3, gràcies al qual s’han finançat 794 projectes de recerca i s’hi ha implicat 7.300 investigadors.

Columnes_UABLes facultats d’Economia i de Biociències acolliran la segona i la tercera i última de les masterclass previstes aquest curs acadèmic que tenen per objectiu fer arribar la maquinària i engranatge d’aquest projecte solidari a la comunitat universitària.

Després que al desembre entrés a les aules universitàries per primera vegada el projecte de La Marató de TV3 -amb una masterclass a la Facultat de Comunicació- demà dijous la Facultat d’Economia de la UAB acollirà la segona de les tres masterclass que es fan aquest curs acadèmic, en aquest cas centrada en els aspectes econòmics, per donar a conèixer aquest projecte solidari gràcies al qual s’han finançat 794 projectes de recerca i s’hi ha implicat 7.300 investigadors. La tercera masterclass i última d’aquest curs curs tindrà lloc el dilluns, 19 de febrer, a la Facultat de Biociències, i tractarà de la recerca i la captació de fons per dur-la a terme.

És la primera vegada que el projecte de La Marató de TV3 es mostra per dins davant del públic universitari.

Diferents experts, professionals, investigadors i testimonis personals participen en les tres xerrades previstes aquest curs, davant de la comunitat universitària, i ofereixen als estudiants una anàlisi d’aquest projecte des de tres punts de vista diferents: la recerca i el seu finançament (a la Facultat de Biociències), des del punt de vista comunicatiu (a la Facultat de Ciències de la Comunicació), i des del punt de vist econòmic (a la Facultat d’Economia).

MASTERCLASS A ECONOMIA

El proper dijous, 15 de febrer, a les 12.30 h, a la sala d’actes de la Facultat d’Economia, tindrà lloc la segona xerrada sobre La Marató de TV3, activitat que s’emmarca en els actes de commemoració del 50è aniversari de la UAB.

La masterclass serà moderada per Albert Closas, periodista i director del programa econòmic “Valor afegit”, de TV3. Hi intervindrà Diego Prior, degà de la Facultat d’Economia, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, Joan B.Casas, economista i degà del Col.legi d’Economistes de Catalunya, i Miquel Toronell, director general de SERVIS.

La Marató no només contribueix a finançar directament projectes de recerca biomèdia d’excel.lència, sinó que gràcies als donatius dels ciutadans, cada euro destinat a La Marató ha generat 1 euro més per finançar nova recerca, s’han creat 377 llocs de treball en aquesta àrea -una mitjana de 15 a l’any-, s’han format 2.500 investigadors i s’han doctorat 650 professionals.

MÀSTERCLASS A BIOCIÈNCIES

A Biociències, el dilluns, 19 de febrer, a les 12.00 h. la comunitat universitària podrà conèixer aspectes relacionats amb la captació de fons i els projectes de recerca que es financien amb tot allò que es recauda gràcies a aquest project solidari. Serà a la sala d’actes. Hi intervindran Jaume Farrés, degà de la Facultat de Biociències, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, Antoni Dedeu, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació en Salut –AQUAS que exposarà la Transparència i rigor en el procés de selecció i seguiment dels projectes finançats amb els fons de La Marató. Jordi Barretina, director de de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona es preguntarà” Què representa per a l’investigador posar en marxa el seu projecte de recerca gràcies a la suma d’esforços dels donants a La Marató, la primera iniciativa solidària del país?”. Pilar Grasset, familiar de pacient que va participar en La Marató i testimoni directe dels resultats en la salut que obtenen els projectes de recerca, i Carles Prats, periodista i presentador d’Informatiu a TV3 i persona amb una cardiopatia congènita,aportaran els testimonis personals.

COMUNICACIÓ, RECERCA I ECONOMIA
El passat 30 de novembre, la Facultat de Ciències de la Comunicació va acollir la primera de les tres xerrades, on es va parlar sobre l’èxit del model comunicatiu del programa. Hi van participar, entre d’altres, la periodista Helena Garcia Melero i el director de màrqueting de La Marató Dani Reyes.

La implicació de la Marató ha revertit en l’àmbit universitari, ja que ha sensibilitzat i despertat vocacions científiques gràcies a la transmissió dels valors socials del projecte als joves d’entre 12 i 18 anys, a través dels centenars de conferències als centres educatius que es fan arreu de Catalunya durant la campanya de sensibilització sobre La Marató.

Comparteix: