Adjudicacions del Retorn Social ’18 de Compromís

La campanya de Retorn Social de 2018 del Compromís per Cerdanyola (CxC) destina 3000 € dels ingressos provinents de les seves representants en l’Ajuntament a projectes amb impacte social impulsats per col·lectius del municipi. També i fruit de les situacions de repressió que han de fer front persones compromeses a lluites socials i populars, el grup ha considerat pertinent destinar 1000 € a caixes de resistència. Aquest programa de subvencions va ser un dels compromisos electorals del CxC en les passades eleccions, i d’aquesta manera l’acompleixen.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola (2017)

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola (2017)

Enguany les entitats i projectes beneficiats per la campanya de Retorn Social han estat els següents:

- Aportació de 1000 € al projecte del Centre d’Esplai La Gresca, que consisteix a dinamitzar a les persones grans dels barris del Pont Vell, Tiana i Quatre Cantons amb situació o sentiment de solitud per fomentar la seva socialització. És un projecte amb educadores que contempla activitats cognitives i d’habilitats socials, activitats d’acció comunitària i activitats d’intercanvi generacional. Considerem que el projecte «COMBATRE LA SOLITUD, CAMINEM JUNTS» és una eina de dinamització social clau per aquests barris.
- Aportació de 500 € al projecte de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola Saltells en col·laboració amb els alumnes de batxillerat artístic de l’IES Jaume Mimó. El projecte anomenat «PATI D’UN SOMNI D’INFANT» té com a objectiu omplir de vida i color l’espai del pati de l’escola de primària tot duent a terme un procés participatiu on els alumnes del Batxillerat artístic defensaran les seves propostes i els infants de primària votaran i decidiran la que més els agradi. D’aquest projecte en destaquem la contribució que fa a lligar les dues etapes educatives en un projecte compartit.
- Aportació de 500 € al projecte «VIURE CANTANT, RITMES AL COMPÀS» de l’associació Turó Solidari. Aquest projecte destinat a infants i joves amb risc d’exclusió social per la seva diversitat funcional, planteja realitzar sessions de musicoteràpia per a millorar la capacitat expressiva i vivenciar emocions i sentiments com a mètode per millorar l’autoconeixement i la relació amb altres persones. L’aportació de CxC al projecte cobriria la despesa en l’adquisició d’instruments musicals necessaris per a la realització dels esmentats tallers.
- Aportació de 1000 € al «PROJECTE D’ACOLLIDA I SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES I MIGRADES A CERDANYOLA/RIPOLLET» que impulsa un grup de ciutadanes mogudes per l’interès compartit de realitzar accions de sensibilització per donar visibilitat a les problemàtiques de les persones que arriben als nostres barris com a demandants d’asil o refugiades. Algunes d’aquestes necessitats són la formació, el coneixement dels idiomes, l’allotjament en llars d’acollida, la inclusió en borses de treball i l’acompanyament en les gestions oficials, entre d’altres.

Comparteix: