Escolà i Benseny es reuneixen amb representants de la Plataforma Stop Comptadors

La trobada ha servit per donar a conèixer el treball que està fent la Plataforma i també fer el seguiment del compromís adquirit per l’Ajuntament al ple d’octubre del 2016 quan es va aprovar per unanimitat una moció, presentada per Compromís per Cerdanyola i Esquerra Republicana de Catalunya, per paralitzar preventivament la instal·lació de comptadors telegestionables.

Carles Escolà i Laura Benseny, s’han reunit amb representants d’Stop Comptadors, una plataforma que té com a finalitat evitar la instal·lació de comptadors telegestionables per part d’Endesa. La plataforma ha fet saber a l’Alcalde, que «Endesa no està respectant la decisió dels veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès que no autoritzen la instal·lació d’aquests comptadors». Segons la plataforma aquestes persones estan rebent burofax i cartes amenaçadores informant del tall del subministrament en el cas de no accedir a canviar el comptador.

Des de l’Ajuntament, la regidora de Transparència i Bon Govern, s’ha compromès a treballar perquè l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) pugui recollir reclamacions relacionades amb la instal·lació de comptadors telegestionables. També es faran accions informatives perquè la ciutadania pugui conèixer la problemàtica que envolta els comptadors intel·ligents.

El ple de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès del 27 d’octubre del 2017 va aprovar per unanimitat una moció per paralitzar preventivament la instal·lació de comptadors telegestionables. Des de l’Ajuntament i tal com recollia la moció, s’ha fet arribar aquesta petició al Govern de la Generalitat i de l’Estat. La Plataforma Stop Comptadors i la moció aprovada pel ple municipal coincideixen en afirmar que la instal·lació de comptadors telegestionables incompleix la normativa europea. A més, també manifesten que els comptadors que està instal·lant Endesa no són interoperables impedint així la lliure competència. Més motius per mostrar-se en contra dels comptadors intel·ligents és la falta de protecció de dades personals dels consumidors/es i segons la Plataforma també per motius de salut.

Plataforma Stop Comptadors
Facebook: Stop Comptadors
Twitter: @StopComptadors
Mail: plataforma.stop.contadores@gmail.com

Comparteix: