S’activa el protocol VentCat en fase d’alerta

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, per les superacions registrades i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d’ALERTA.

Durant el matí el vent bufarà de component nord i oest sobretot les comarques del litoral, prelitoral central i sud, comarques de l’eix Llobregat i a comarques del Pirineu i Prepirineu. Al Pirineu, el llindar d’avís se superarà sobretot a cotes altes. L’afectació serà generalitzada.

aler

Durant la nit i especialment a la matinada s’ha superat el llindar a diversos llocs: Siurana 94’7 km/h, Alguaire 79,2 km/h, Vallirana 72 km/h, Montserrat Sandianes 74 km/h, Barcelona ciutat 79’2 km/h i Tarragona ciutat 86’4 km/h.

Adif ha tallat la circulació de trens entre Mont-roig i l’Ametlla de mar de manera preventiva, el desplaçament en aquest tram s’està realitzant per carretera.

Des de les 18h s’han rebut 31 trucades al 112, d’aquestes 18 són de Barcelona, cap d’elles rellevant.
En cas que hagueu activat el vostre Pla d’Emergències, cal comunicar-ho al CECAT.
Si el vostre municipi disposa de xarxa RESCAT recordeu de tenir connectat el Terminal.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l’enllaç http://bit.ly/28XQxSN

Comparteix: