La grip està reduint el nombre de donants de sang a la Marató

Les primeres jornades de la Marató de Donants de Sang de Catalunya s’han tancat amb  menys donacions aconseguides els primers dies de l’anterior edició. L’epidèmia de grip, que està afectant el doble de persones que l’any passat, ha reduït l’afluència.

38755776795_8a4b947742_k-800x500La Marató continua fins divendres 19 de gener, amb l’objectiu d’assolir les 8.000 donacions. Diumenge es va poder donar sang al Banc de Sang a l’hospital Clínic, obert excepcionalment de 10 a 14 hores, i a les unitats mòbils que es van desplaçar a Bescanó, Cerdanyola del Vallès, Flix, L’Ametlla del Vallès i Santa Margarida i els Monjos.

Reserves baixes
L’objectiu de la Marató és remuntar les reserves de sang després d’unes Festes en què la donació ha baixat un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Ara hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers 5 dies, quan el nivell òptim és 10 dies.

El nivell de les reserves de sang s’explica perquè durant les de Nadal la donació s’ha reduït en un 25%. A més, l’epidèmia de grip està afectant el doble de persones que l’any passat, arribant a reduir les donacions en un 15%.

Valoració de la donació
Amb l’inici de la Marató s’ha incorporat als espais de donació una enquesta perquè els donants ajudin a millorar l’experiència. De moment, els qui han respost han valorat l’experiència amb un 9,4.

A més, un 99,6% dels enquestats ha contestat que tornaria a donar sang, i un 93% recomanaria la donació a amics o familiars. Aquesta iniciativa, que comença amb la Marató, continuarà de manera permanent als principals hospitals amb Banc de Sang, i permetrà analitzar les valoracions dels donants per millorar en tots els aspectes possibles l’experiència de donació.

Comparteix: