Oriol Muñoz iZachary Lemusu fitxen pel Cerdanyola

Els verds van acabar l’any sota mínims – amb les baixes de Fernàndez, Domenech, Hagenaers, Anton i Mbodji -, però amb la promesa de reforçar -se per poder seguir competint a lliga EBA. I així ha estat.

El CB Cerdanyola al Dia feia oficial els seus primers reforços d’hivern just abans de Reis: el barceloní Oriol Muñoz i l’americà Zachary Lemusu. “Amb aquests dos reforços esperem formar un joc interior molt fort”, valorava el tècnic de l’equip, Jordi Balaguer, que agraeix l’esforç que ha fet la junta per fer realitat les dues incorporacions. “Hem de veure com s’adapten, però la cosa té molt bona pinta”, assegura l’entrenador verd- i-blanc.

Qui són?
Els dos reforços van ser presentats a la premsa a peu de pista. Zachar Lemusu ‘Zack’ prové dels Estats Units i aquest és el seu primer contacte amb en el basquet europeu. Parla amb la premsa en anglès perquè encara no ha tingut temps d’aprendre castellà i català. “Treballava venent cable per Internet, però la meva gran passió és el bàsquet i per això vaig decidir venir aquí malgrat que deixava de guanyar diners”, afirmava satisfet l’americà, ja amb la samarreta del Cerdanyola al Dia. Ell té clar que ve aquí a ser un més al conjunt verd- i-blanc: “Vull ser una peça més del trencaclosques, no seré un jugador egoista, tinc moltes ganes d’aprendre de l’entrenador i del bàsquet que es juga aquí”, anunciava. El pivot afroamericà arriba directe des de la NCAA on militava als Sant Gregory’s Cavaliers de Oklahoma. El seu joc destaca per la seva espectacularitat, les seves finalitzacions en forma d’esmaixada i la seva intimidació defensiva.

D’altra banda, Oriol Muñoz arriba a Cerdanyola des de més a prop, però amb la mateixa il·lusió que Zack. Compta amb experiència a la lliga EBA (temporada 12- 13 a Montgat i 15- 16 a Barberà) i militava actualment a Primera Catalana, tot recuperant -se d’una greu lesió de genoll que el va apartar de les pistes quasi tota la temporada anterior. La presencia de Renom i Retres a l’equip, vells coneguts de Muñoz, i la possibilitat de vestir la verda a lliga EBA, van ser decisius per arribar al CB Cerdanyola. “Coneixia la categoria i alguns dels jugador s de l’equip”, explica Muñoz, que destaca que s’ha trobat un bon conjunt a Guiera. “Tenim un bon equip per competir, podrem acabar competint per estar en una zona mitja alta de la classificació”, creu el pivot, convençut que els verds poden fer “grans coses”.

A més, els de Balaguer comencen el 2018 amb el retorn d’Oriol Domènech i Rafael Fernàndez. “També era molt important recuperar aquests jugadors, ara toca veure com ho conjuntem tot”, apuntava Balaguer. A més, no es descarta algun possible fitxatge més per acabar de configurar la plantilla per a la segona volta a lliga EBA.

Comparteix: