L’astronauta de l’ESA Frank De Winne parla de l’exploració de l’espai a la UAB

El proper dimarts, 16 de gener, a les 18 hores, a la sala d’actes del rectorat, l’astronauta Frank De Winne pronunciarà la conferència ‘Europeans – Once Explorers, Always Explorers’.

DeWinneweb,0De Winne, de nacionalitat Belga, va ser el primer comandant europeu de l’Estació Espacial Internacional, va participar el 2009 a la missió de llarga durada OasISS, i des del 2012 és el cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’ESA.

La conferència, emmarcada en els actes de celebració dels 50 anys de la UAB, versarà sobre els programes de l’Agència Europea de l’Espai en el marc de l’exploració espacial, i oferirà una perspectiva dels programes actuals i de les propostes de l’agència en les missions futures. Frank De Winne parlarà tant de les missions d’òrbita baixa com de futures missions a la Lluna i a Mart.

De Winne vindrà a la UAB per participar en una reunió del grup de treball sobre Suport de Vida a l’Espai de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) i fer una visita a la Planta Pilot MELISSA-Laboratory Claude Chipaux situada al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, a l’Escola d’Enginyeria. Font: UAB.
Comparteix: