Mor Dolors Toló, exregidora de l’Ajuntament de Cerdanyola

Dolors Toló, exregidora de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i actualment treballadora del servei de Dona i Polítiques d’Igualtat, ha mort com a conseqüència d’una malaltia. Toló va destacar al llarg de tota la seva trajectòria pública per l’activisme social i en pro de les Polítiques Socials i d’Igualtat. 

tolo-el-dia-del-seu-comiat-com-a-regidora-al-ple-municipalDolors Toló i Peguera, nascuda al 1955 a la localitat lleidatana de Vilaller,  va començar la seva trajectòria política a la nostra ciutat al voltant de l’activitat sindical a CCOO i com a militant del PSUC. Amb aquesta formació va ser regidora a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en el segon mandat després de la recuperació de la democràcia, al 1983, deixant el càrrec dos anys després, al 1985.

Posteriorment va formar part de les llistes del PSC i va entrar a formar part del Consistori al 1994 quan el regidor Francisco Álvarez va haver de dimitir quan Ciutat Badia es va constituir en el nou municipi de Badia del Vallès. Al 1995 ja va ser elegida directament i va assumir les competències de l’Àrea de Serveis Socials. També va arribar a ser la portaveu del grup municipal del PSC. Durant la seva etapa com a responsable de Polítiques Socials, entre d’altres, es va inaugurar el CAP Canaletes (gener 2003) i l’Ajuntament va impulsar la primera escola bressol pública de la ciutat –tot i que la inauguració del primer centre, Montflorit, no es va fer fins al curs 2003-04 ja amb Toló a l’oposició-.

Toló va presentar la seva renúncia de regidora de Cerdanyola del Vallès al 2005. Anys després retornaria al panorama polític com a regidora del seu poble natal, Vilaller, com a membre de la llista Independents per Vilaller (2011-2015).

Dolors Toló ha destacat també per la seva implicació en la defensa dels drets de la dona i de les polítiques d’igualtat essent una de les pioneres de l’associacionisme en aquesta ciutat i arribant a ser presidenta de l’associació Dones per la Igualtat. De fet, un cop abandonada la política activa a Cerdanyola del Vallès, es va incorporar a l’Ajuntament com a tècnica de Polítiques d’Igualtat, tasca que havia desenvolupat fins avui impulsant, entre altres elements, el Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD-La Caseta).

La seva darrera aparició pública va ser el mes de maig com a portaveu de la secció local del Pacte Nacional pel Referèndum a Cerdanyola.

Comparteix: