T’atreveixes amb el Hip Hop?

El ballarí Héctor Puigdomènech condueix un taller que permetrà a qui el faci conèixer tres estils dins de la cultura hip hop: el locking, el popping i el new style

hector_puigdomenech_en_saltL’Escola de Dansa de l’Ateneu proposa a les persones interessades en el ball i en concret, en el Hip-Hop, un monogràfic de 3 sessions de 2 hores impartit per Héctor Puigdomènech. En el decurs dels monogràfic es presentaran els estils locking, popping i el new style.

El locking va sorgir a la costa oest dels Estats Units a finals dels anys seixanta, tot i que el primer grup de ballarins de locking —The Lockers— es va formar l’any 1971. És un estil que es caracteritza per tenir una base rítmica relaxada a la part baixa del cos combinada amb moviments que es queden blocats —locked en anglès, d’aquí el nom de l’estil— durant un instant.

El popping és un estil que va sorgir de forma contemporània al locking, i també va sorgir a la costa oest dels Estats Units. Està basat en els pops, que són contraccions rítmiques de diversos músculs del cos. El popping també engloba diversos variacions de l’estil, com ara el waving o el fet de fer onades amb diverses parts del cos o el treball d’isolacions.

Així com el locking i el popping formen part dels estils del gènere old school, posteriorment van sorgir els estils del gènere new school, com el New style —sorgit a Nova York—, que barreja molts estils de dansa hip hop diferents i incorpora elements d’altres tipus de dansa per crear un estil més suau, que juga molt amb els moviments del tronc.

Hèctor Puigdomènech

Hèctor Puigdomènech és un ballarí de diversos estils dins del món del hip hop, així com ballarí de dansa jazz i dansa contemporània. Des de l’any 2010 comença a trepitjar els escenaris amb diversos musicals a Sabadell, i de mica en mica ha anat expandint els seus horitzons gràcies a la seva participació a la companyia Brodas Bros, amb qui recentment ha estat de gira per Xina.

Apuntar-se al monogràfic

Per inscriure’s cal passar per la recepció de l’Ateneu, omplir el full de matrícula, validar-lo i anar a la OAC a registrar-lo. El preu del taller és de 33,78€.

El taller s’articula com a monogràfic de 3 sessions de 2 hores, previst per als dies 2 , 3 i 4 de gener de 2018 en horari de 20 a 22h a les instal·lacions de l’Ateneu de la ciutat.

Comparteix: