Gemma Ruiz amb Argelagues tanca el Cafè amb lletres 2017

La periodista i escriptora sabadellenca serà la protagonista del Cafè amb lletres del 14 de desembre a les 19.30 hores i a la sala d’Enric Granados de la Biblioteca Central

fotografia-autora-gemma-ruiz-albert-fornsGemma Ruiz tancarà les sessions del Cafè amb lletres d’aquest any. Ho farà presentant la seva primera novel·la i autèntica revelació Argelagues (Proa:2016).

El llibre explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar. Els fets i les veus reivindiquen, per si mateixos, el paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX. Argelagues és un relat èpic i emotiu sobre aquestes dones i també un homenatge que estava pendent.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista. Des dels vint-i-un anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies. Argelagues és el seu debut literari.

El cafè amb lletres forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat.

Comparteix: