El govern de Cerdanyola trenca les negociacions amb l’EMD Bellaterra

Després dels fets ocorreguts durant el desenvolupament d’un acte públic sobre seguretat a Bellaterra, el govern municipal considera que l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra no està actuant amb lleialtat institucional

9N_Bellaterra_2El passat 23 de novembre, l’EMD de Bellaterra va convocar al veïnat per a parlar de seguretat ciutadana. A aquest acte hi van assistir la regidora de relacions institucionals amb l’EMD de Bellaterra, Laura Benseny, la regidora de seguretat, Contxi Haro i els caps dels cossos de la Policia Local i Mossos d’Esquadra. Durant l’acte, tant per part del president com per part de membres del govern de l’EMD de Bellaterra, es van fer afirmacions que no corresponen a la realitat amb un to i unes actituds poc adequades.

Pilones i càmeres de seguretat

En els darrers temps, l’EMD de Bellaterra ha instal·lat pilones de control de circulació al camí antic de Sant Cugat i a la plaça Mare de Déu de Montserrat. El mateix ens ha col·locat càmeres de seguretat en diferents punts de Bellaterra. Cap d’aquestes actuacions entren dins de les competències de l’EMD i així s’ha fet palès primer pel que fa al diàleg amb l’EMD i, en veure la negativa, en l’àmbit judicial. En tot moment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha ofert alternatives per tal que el control del trànsit i la seguretat fossin polítiques coordinades entre les dues administracions. Davant la falta de resposta i actuacions de l’EMD no només no s’han buscat solucions, sinó a més, s’ha culpat a l’Ajuntament de ser causant d’un problema que ha generat la mateixa EMD. Aquesta ha estat una actitud reiterada per part de l’EMD de Bellaterra que el govern municipal ha intentat no magnificar en el marc de les negociacions del nou conveni.

Durant l’acte celebrat el passat 23 de novembre, per altra banda, es va obviar en tot moment el clima de confiança que ha presidit les trobades entre l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’EMD de Bellaterra. En aquest sentit, des de l’abril del 2016 es treballa conjuntament en l’elaboració d’un nou conveni per tal de solucionar les mancances que hi ha a Bellaterra. Alguns temes tractats a les reunions celebrades han estat la necessitat de millorar la seguretat, la il·luminació i redefinir la distribució de les competències entre ambdues administracions.

Lleialtat institucional

El govern municipal demana al govern de l’EMD Bellaterra que reconegui públicament que la situació actual entre les dues institucions no és la que es va deixar entendre el dia 23 de novembre. El govern de Cerdanyola del Vallès entén que la situació i els fets ocorreguts dijous passat obliguen a l’EMD a fer un acte de lleialtat institucional de rectificació. Mentre això no passi, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès dóna per suspeses les negociacions del nou conveni.

La voluntat del govern municipal és poder reprendre tan aviat com sigui possible la normalitat de les negociacions del nou conveni dins d’un marc de confiança i lleialtat, després que aquestes quedessin malmeses amb l’actitud del govern de l’EMD de Bellaterra del passat 23 de novembre.

Comparteix: