Un Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat i diversitat funcional accessible a tothom

El 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb disCapaciat / Diversitat Funcional i a Cerdanyola, des de la Taula de Treball de l’Àmbit de la DisCapacitat, s’ha organitzat un acte central ‘accessible a Tothom’.

cartell_didUna cercavila, activitats per als infants i joves, la lectura del manifest i un vermut musical serviran per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat / Diversitat Funcional a la ciutat. El diumenge 3 de desembre, coincidint amb la commemoració internacional d’aquest dia, es durà a terme una cercavila (11h) amb les batukades de ‘Catalonia’ i ‘los Deskartaos’ amb la participació de les entitats de la Taula de Treball de l’Àmbit. La cercavila acabarà a la plaça de l’Abat Oliba a on es faran la resta d’activitats. A les 11:30h, els infants i joves que ho desitgin podran jugar al joc de l’OCA inclusiva, també hi hauran tàndems i cadires per fer un recorregut. A les 12h la Zinnia Rodríguez de l’Institut Banús farà la lectura del manifest, enguany centrat en el dret a l’habitatge. El matí arribarà a la seva fi amb un vermut musical amb les actuacions del grup de Salsa Catalonia, el grup de Ball Flip Ball i un grup musical.

Durant la setmana prèvia també hi ha programats diferents actes al voltant del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat / Diversitat Funcional. El 30 de novembre, Xiscnèfils projectarà la pel·lícula Maudie. El color de la vida al Teatre Ateneu (21:30h). El dissabte 2 de desembre, el Festival Screen oferirà una sessió especial de curts relacionats amb la disCapacitat i algunes malalties al Museu d’Art de Cerdanyola (18:00h). El mateix dissabte està previst que Maite Villalón, de l’Associació Ceps Salut ofereixi la xerrada L’autoderterminació en les persones amb disCapacitat a la sala 6 de l’Ateneu (17h).

Enguany, el dibuix del cartell del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat / Diversitat Funcional és obra de Laura Parra, alumna de l’Escola Ramon Fuster. L’exposició amb aquest dibuix i els de la resta d’alumnes que han participat en l’activitat estan exposats a la segona planta de la Biblioteca fins al 18 de desembre.


Vídeo on Laura Parra explica el seu dibuix (vídeo)

Díptic de les activitats programades per al Dia Internacional de la Discapacitat (jpg)

Comparteix: