La municipalització de les escoles bressol no arribarà

El ple de Cerdanyola va votar favorablement una nova pròrroga que mantindrà privatitzat, durant un any més, el servei d’escoles bressol. Compromís continua incomplint el seu programa i les esperades municipalitzacions no arriben.

Imatge: hicarquitectura

Imatge: hicarquitectura

El servei privatitzat d’escoles bressol municipal va finalitzar el 31 d’agost d’enguany. Va ser llavors quan l’alcalde, per no acceptar la proposta d’ERC per convocar un ple, va signar un decret d’alcaldia per prorrogar el servei durant un mes més (30 de setembre), per tal d’assegurar que les famílies poguessin tenir aquest servei a l’inici de curs.

Els grups de l’oposició van criticar l’actuació política de Compromís. La regidora de CiU Encarna Linares lamentava que «el procés de licitació no ha estat ben estudiar i podria tenir problemes d’execució». Iñigo Enterria, d’ERC, va anunciar la seva abstenció i va tornar a denunciar la temeritat amb la qual es portava aquest punt a l’ordre del dia: «imagineu que es vota en contra: hauríem de reconèixer que hi ha hagut una empresa que durant aquest mes ha prestat un servei i algú li hauria de pagar».

Enterria va recordar que al juliol ERC va plantejar la possibilitat de fer aquesta pròrroga en un ple, però l’alcalde va decidir «tirar pel dret i fer aquest decret» i ara «vol que la resta avalem la seva mala decisió». Enterria lamentava la manca de confiança, entesa i diàleg amb l’alcalde.

Una nova pròrroga d’un curs escolar

Un cop finalitzat aquest període d’un mes, el servei d’escoles bressol de Montflorit i Cordelles ha tornat a prorrogar-se durant un curs escolar més. Maurici Jaumandreu (Compromís) es va mostrar poc satisfet per portar una nova prorroga, però anunciava que es van trobar en «una situació que no desitjaven». Jaumandreu va recordar que el mes d’abril va haver-hi una discussió important sobre com s’havia de procedir per plantejar la nova licitació. Aquest problema es va traslladar al mes de juliol, quan des de la mesa de contractació «van haver de reunir-nos per parlar de l’oferta econòmica de l’única empresa que va quedar, vam demanar que comparegués aquesta empresa a la mesa de contractació per poder-nos fer certs aclariments que no quedaven en resolts en l’informe econòmic que teníem per part dels serveis econòmics de la casa i en aquest moment es va posar de manifest que hi havia diversos dubtes interpretatius raonables en relació amb el plec d’aquesta concessió». Amb aquest panorama, Jaumandreu reconeix que «difícilment podíem continuar endavant i ens trobàvem a mitjan juliol, a un mes i mig de l’inici del següent curs i ens vam trobar que teníem el deure de tornar a portar a ple una nova prorroga per tal de poder garantir la prestació del servei».

Maria Reina (ICV-EUiA) va mostrar-se crítica perquè el govern de Compromís ja ha realitzat tres pròrrogues d’aquest servei, «la gestió en l’àmbit polític és molt poc defensable, estem parlant d’un servei de gran importància», alhora que es preguntava si es faria una quarta prorroga o arribaria la remunicipalització.

En aquest sentit, Enterria va demanar a Elvi Vila què és el que s’ha fet durant aquests anys al Govern, si realment ha estudiat la possibilitat de remunicipaltizar, ja que «no hem vist cap paper».

Comparteix: