La «víctima» de les «llistes d’alumnes» d’Espejo Público és una militant activa de C’s Cerdanyola

Laura Casado, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va aparèixer al programa d’Antena 3 «Espejo Público» denunciant que a la universitat es fan llistes d’alumnes que no segueixen el corrent independentista.

31626661296_17a87d02f1_z

Laura Casado, en un acte de SCC

Antena 3 va ocultar al seu programa que Laura Casado era una militant activa de l’agrupació local de Ciutadans i de Societat Civil Catalana (SCC) de Cerdanyola. Casado ha fet diverses declaracions en altres mitjans de comunicació estatals, com «El Mundo» o «El Confidencial». En aquests espais denunciava que “En la universidad no hay ningún problema hasta que se te ocurre levantar la mano”, i denunciava que «tanto alumnos como profesores” les señalan “directamente».

En El Confidencial Casado lamentava que «es muy difícil opinar sobre cosas como el 1-O sin llevarse un abucheo», alhora que es declarava d’esquerres “Si te limitas a ir a clase y callarte no tienes problemas, pero si hablas acabas siendo franquista y fascista, cuando en realidad la mayoría nos consideramos de izquierdas”.

La UAB denuncia el programa

La Universitat Autònoma de Barcelona va denunciar el programa «Espejo Público», presentat per Susanna Griso, per la peça audiovisual on apareixien, juntament amb Laura Casado, altres dos estudiants que denunciaven amenaces a l’entorn universitari per donar suport a la unió entre Catalunya i Espanya.

Laura Casado, en una reunió de Ciutadans

Laura Casado, en una reunió de Ciutadans

La denúncia de la UAB va arribar en forma de queixa al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Col·legi de Periodistes el passat 16 d’octubre. La UAB lamenta la manca d’ètica periodística dins d’aquest espai de la cadena privada estatal, ja que «va ocultar que una de les noies entrevistades pertanyia a Societat Civil Catalana i a Ciutadans».

La UAB també lamenta el format alarmista de la peça, ja que usava música dramàtica i rètols que anunciaven que l’entrevista no s’havia realitzat al campus universitari per «temor a represàlies».

Susanna Griso va respondre a les queixes de la UAB lamentant que l’entitat educativa, «enlloc de parlar amb elles (les suposades víctimes) i interessar-se per la situació, va decidir acusar-les de mentir».

Comparteix: