Actuació fitosanitària sobre la població de processionària

Entre el 13 i el 17 de novembre s’actuarà, mitjançant l’ús d’un producte insecticida, a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.

L’objectiu del tractament és actuar sobre les bosses d’erugues de processionària (Thaumetopoea pityocampa) als llocs on s’ha detectat una incidència més important d’aquesta plaga forestal. Principalment a les pinedes del vessant barceloní, del Llobregat i del Besós a més d’algunes àrees de lleure i miradors del parc.

Al següent mapa es poden veure els dies i camins on s’actuarà:

Captura de pantalla de 2017-11-13 22-36-01

Es fa mitjançant un tractor equipat amb canó atomitzador amb un producte insecticida, Fastac, inclòs a la Llista Única Europea de Productes Fitosanitaris. La matèria activa d’aquest producte és l’Alfa Cipermetrin, amb una categoria ecotoxicològica de nivell A.

La gestió de la població d’aquesta plaga forestal també inclou un seguiment de les poblacions. L’estudi es realitza des de l’any 1998 durant els mesos de juny a l’octubre. Consisteix en la instal·lació de caixes trampa amb feromones per tal de capturar i fer una estimació de les poblacions de les papallones de la processionària del pi. Hi ha establertes 8 àrees, amb 61 caixes trampa en total.

El darrer tractament amb insecticida es va realitzar el mes de novembre de l’any passat a diferents àrees del Parc amb una alta efectivitat i on es va poder constatar la reducció la seva població. Font: ParcNaturalCollserola.

Comparteix: