Torna l’Agenda per l’Autonomia del Col·lectiu Bauma!

verkami_bc49b20f96f33cddc0c9208357c93dbf

Un any més el Col·lectiu Bauma tornarà a sorprendre’ns amb l’Agenda per l’Autonomia ’18. Les interessades poden reservar-la mitjançant la web de Verkami.

Any rere any, des del Col·lectiu Bauma, miren de plasmar en aquesta petita agenda el que és per a elles l’autonomia. fan (la pensen, l’omplen de paraules i colors, l’enquadernen a mà…) perquè tenen ganes de compartir horitzons i realitats. L’autonomia per a elles és vida, és comunitat, és capacitat de proveir-nos d’allò que volen i desitgen. És una oportunitat per, un cop l’any, posar en comú les nostres capacitats i somnis, i posar-les a l’abast de totes vosaltres, de totes nosaltres.
verkami_602e1b68d5840780f5c0def77effdb44El Para, Cuina i Pensa és una agenda que porten quatre anys fent, en la qual, més enllà de poder anotar i organitzar l’any 2018 a setmana vista, hi podeu trobar receptes de cuina, sabers ancestrals recuperats; relats que, a través de la vinculació de la humanitat amb els arbres, plantegen qüestions sobre autonomia; projectes que aprofundeixen en els vincles i ens animen a continuar… i de postre, jocs populars, ja que mai ens hem d’oblidar de que el temps d’oci es vital per cuidar-nos: jugar és viure! Com sempre, acompanyat amb l’art que els alimenta: enguany destaca el gravat, il·lustrat i acolorit, amb tapa dura i serigrafiada al nostre taller.

Com en edicions anteriors (2015, 2016, 2017) busquen enxarxar-nos i oferir elements per a la reflexió i la praxis que ens ajudin a construir el món nou que portem als nostres cors.

verkami_c0bd6accc6ea3dc372f4a5697b4b8ef6

Sobre l’Agenda

L’agenda d’enguany segueix la línia de l’any anterior i ofereixen una edició especial de l’ agenda cosida només disponible durant la campanya del Verkami.

Així doncs, què hi trobareu?

 • Agenda anual de gener a desembre, a setmana vista i amb el mateix espai per als set dies de la setmana, i amb espai per a notes
 • Els calendaris de temporada de L’Escuracassoles.
 • Calendaris mensuals
 • Diagrames menstruals
 • Sis receptes de cuina i d’aprofitament
 • Sis projectes que ens fan somiar
  • Ulex: Es dedica a donar suport als moviments socials per lluitar el nostre futur; per la justícia social i la integritat ecològica a través de formacions que ens capacitin i contemplin les necessitats a llarg termini de la lluita des d’una perspectiva de solidaritat i resiliència.
  • La Pinya: La Pinya és un col·lectiu amb 14 anys d’història a l’esquena format per famílies, acompanyants i col·laboradores, que treballa al terreny pedagògic, des de la perspectiva de l’educació lliure, entesa com aquell conjunt de pràctiques i eines d’acompanyament respectuoses amb el creixement i desenvolupament de les més petites, així com amb les seves necessitats i les del col·lectiu del qual formen part, trencant amb les estructures jeràrquiques i autoritàries del sistema educatiu oficial.
  • La Borda, cooperativa d’habitatge: la conformen més d’una cinquantena de persones de totes les edats, vinculades al conjunt de Can Batlló. Volen harmonitzar la necessitat d’accedir a un habitatge digne, social, assequible i ambientalment sostenible amb la voluntat de fomentar noves formes de convivència i de generar comunitat a través de la interrelació entre veïns i veïnes.
  • Ateneu d’oficis de la Base: A l’Ateneu d’Oficis volen crear una forma de treballar que no obeeixi a la lògica capitalista; per això intenten que el seu compromís amb les idees ha d’estar per sobre del benefici econòmic i que l’interès col·lectiu ha de prevaldre sobre l’individual, promovent la col·lectivització dels coneixements i dels recursos. Ofereixen el seu propi servei de reformes a domicili al barri, fan des de projectes de rehabilitació fins a petites reparacions. També reben encàrrecs al taller per realitzar tot tipus de treballs relacionats amb els seus oficis.
  • Cooperativa Cervesera Estrella Negra: Son un col·lectiu de persones de caire llibertari que ha vist la importància de fer fora les empreses capitalistes, com són les grans cerveseres, dels seus espais. Veuen la necessitat de finançament econòmic regular en les diferents lluites i volen apostar per ser més coherents a l’hora d’aconseguir aquests recursos.
  • Krasnyi Barcelona: Col·lectiu internacional nascut l’any 2011 i integrat per fotògrafes, videastes i comunicadores que provenim del món de l’activisme social. Tot i que compartim materials i recursos i intentem coordinar-nos de la millor manera possible, cada nucli territorial funciona de forma completament independent.
 • Sis relats sobre arbres que ens fan reflexionar
 • Sis jocs que ens fan gaudir
 • Gravats i il·lustracions que ens fan volar

I com és l’agenda?

 • Tapa dura, serigrafiada
 • Equadernada amb espirals o cosida
 • A tot color

Dels calerons

Estem treballant per necessitar cada vegada menys diners i relacionar-nos de forma més lliure i humana. La vostra ajuda ens encanta!
Afortunadament, aquest any tenim més recursos, així que les vostres aportacions aniran dedicades sobretot a la impressió, així com a materials per a les recompenses i enviaments.

Font: Para Cuina i Pensa.

Comparteix: