El Compromís per Cerdanyola amb la República Catalana

Comunicat de Compromís en suport de la República Catalana.

El dia divendres 27 d’octubre de 2017 el Parlament de Catalunya ha proclamat la República Catalana donant resposta al mandat popular expressat al referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre i en el dia a dia als carrers del país. Des del Compromís per Cerdanyola (CxC) donem enèrgicament la benvinguda al nova República, que representa la fi d’un règim autoritari i amb greus mancances democràtiques que mai ha trencat amb l’herència franquista.

Avui s’obre un camí d’oportunitats per les classes populars no només de Catalunya, sinó de la resta de l’Estat espanyol i d’arreu. Som ben conscients que moltes persones dubten i no se senten encara part d’aquest projecte, i no les volem pas deixar de banda. La construcció de la república ha de permetre’ns parlar de tot i decidir-ho tot, i la possibilitat de defensar i poder decidir lliurement la federació o confederació amb altres pobles sempre haurà d’estar garantida en el nou Estat igual que la resta de drets democràtics i humans. Treballar activament per un procés constituent realment participatiu i des de baix serà la millor garantia per fer real la Catalunya social i de drets que desitgem.

Per acabar, no podem obviar l’amenaça real d’una resposta repressiva que busqui aconseguir per la força allò que amb arguments i capacitat de convicció no han estat capaços de fer. És molt probable que intentin doblegar amb violència i por la voluntat del poble. Ara més que mai hem de respondre unides i units; resistir braç a braç les seves ofensives com el que som, un sol poble.

Amigues i amics, és la vostra hora, és l’hora del poble. Ens veiem als carrers.

Visca la República Catalana dels drets i les llibertats!

Comparteix: