El ple monogràfic sobre la independència ens va costar més de 6.000 euros

Ahir es va celebrar a Cerdanyola un ple monogràfic sobre el procés d’independència. El ple, que va tenir una durada inferior a dues hores, va tenir un cost superior als 6.000 euros per la ciutadania, una “paga extra” que l’Ajuntament es podria haver estalviat, doncs avui està convocada la sessió ordinària d’octubre.

ajuntamentFruit d’aquest malbaratament de diners públics en un moment on part de la ciutadania té greus problemes econòmics, les xarxes socials locals van treure fum criticant aquesta convocatòria – és de la més comentada de la setmana a les xarxes de l’Ajuntament – i, la gran majoria, criticava la deixadesa del Govern vers els problemes de la ciutat: brutícia al carrer, escoles bressol privatitzades, problemes mediambientals…

La ciutadania no s’equivoca. En els darrers dos anys els avenços del Govern Municipal en matèria de polítiques locals ha estat molt inferior al desitjat, i ens trobem amb un govern que, havent traspassat l’equador del seu mandat, no només no ha tirat endavant la majoria de punts del seu programa, sinó que està fent tot el contrari al que va prometre en els grans punts de ciutat.

Un monogràfic del Procès Independentista

La convocatòria del ple d’ahir va ser criticada per ICV-EUiA, PP, PSC i C’s. Aquests partits coincidien en què era incomprensible aquesta convocatòria extraordinària un dia abans de l’ordinària. El debat sobre la urgència del ple va ser tens i, en finalitzar aquest primer punt, els regidors de Ciutadans van abandonar el plenari i van anunciar que les dietes que van cobrar les donarien a entitats locals del tercer sector.

Per la seva banda, Compromís, ERC, PdeCat i Jordi Miró van defensar la urgència del ple donada la situació extraordinària que viu Catalunya, on, segons diuen, Puigdemont declararà la independència entre avui i demà.

Finalment, les dues declaracions institucionals presentades pel debat al ple es van aprovar: per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya i per exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Comparteix: