El govern municipal condemna l’empresonament dels presidents d’Òmnium i l’ANC

L’executiu local s’afegeix a la crida a la ciutadania perquè participi a la concentració de rebuig a l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez que es farà al migdia davant de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i els centres de treball distribuïts per la ciutat

dmsabbjxcaa0dvkEl govern municipal condemna la decisió de la jutgessa Carmen Lamela que anit va decretar presó provisional sense fiança per als presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’executiu qualifica de “política” la decisió amb l’objectiu de “generar por i desànim” entre el poble català en aquests moments crucials per al futur del país. Lamenta que la decisió de la jutgessa “provoqui que s’afegeixin dos presos polítics a l’escalada repressora de l’Estat Espanyol en un conflicte que és polític i que s’hauria de resoldre per vies polítiques”.

Davant d’aquests fets el govern municipal demana un paper actiu de les institucions nacionals i internacionals per acabar amb l’empresonament de dues persones, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de dues entitats que durant anys han convocat manifestacions amb gran participació i del tot pacífiques.

El govern municipal es mostra convençut que tant a Cerdanyola del Vallès com a tot Catalunya el poble es mantindrà ferm i dempeus davant l’ofensiva desfermada per l’executiu espanyol contra els legítims i reconeguts desitjos de Catalunya d’exercir l’autodeterminació.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’afegeix a la convocatòria a la ciutadania perquè avui al migdia es concentri davant de l’Ajuntament i els centres de treball per condemnar l’empresonament polític de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) també han condemnat els fets. El president de l’ACM, Miquel Buch, ha dit que ‘ser demòcrata i viure a Espanya és irrespirable’.

Comparteix: